Asus MeMO Pad 8: dostupný a vybavený osmipalec na scéně

6

Jednou ze společností, jejíž tisková konference byla součástí středečního odpoledního programu veletrhu IFA 2013 v Berlíně, byl i tchajwanský Asus. Ten je v mobilním businessu přece jen znám spíše výrobou tabletů. Jedním z nových přírůstků do řady těch kompaktnějších se stává model MeMO Pad 8.

Osmička z tchajwanu

Nový tablet MeMO Pad 8 je součástí plánu postupně nabídnout veškeré možně varianty tabletů jak co do velikosti, tak samozřejmě i do výbavy. Jedná se o 8palcový tablet s ergonomickým zaobleným designem. Na rozdíl od řady FonePad nedisponuje GSM modulem a mikrofonem pro klasické hlasové hovory.

Na první pohled si nelze nevšimnout poměrně velkých okrajů okolo displeje. Tablet je tak celkově větší, než by bylo úplně potřeba. Na výšku přesně měří 212,14 milimetrů a váží 350 gramů, což stále postačuje pro pohodlné ovládání jednou rukou. Zmíněný displej nabízí technologii IPS na úhlopříčce osmi palců, jak je ostatně patrné již ze samotného názvu tabletu. Rozlišení je sice dostatečných 1280 × 800 pixelů, avšak na druhou stranu to zdaleka není to nejlepší, co je dnes k mání. Jak je u řady MeMO Pad již tradicí, tablet bude vyráběn ve více barevných provedeních.

Levnější čtyřjádro plně postačí

Nový tablet by měl být bez problému použitelný pro veškeré multimediální radovánky od přehrávání filmů, přes hraní her a podobně, i když se samozřejmě opět nebavíme o nejlepším možném dostupném výpočetním hardwaru. Pod kapotou se skrývá čtyřjádrový procesor s taktem 1,6GHz a paměť RAM 1 GB. Vnitřní úložiště má kapacitu „jen“ 16 GB, avšak s tím, že na těle tabletu uživatel najde slot pro karty microSDXC. Chloubou tabletu by měly být dva reproduktory s technologií Sonic Master.

Fotoaparát

Asus MeMO Pad rovněž navzdory názorům o zbytečnosti tohoto prvku u zařízeních, spadajících do segmentu tabletů nabízí hned dva fotoaparáty. Pro primární fotografování bude připraven 5Mpx snímač na zadní straně, schopný taktéž nahrát video v rozlišení 1280 × 720 pixelů. Na přední straně pak nebude chybět 1,2Mpx kamerka, která obstojně poslouží pro videohovory.

Software zajišťuje Android 4.2 Jelly Bean, tedy téměř nejnovější verze operačního systému od společnosti Google. Grafická nadstavba v podání Abusu již tradičně neobsahuje téměř žádnou customizaci, což se kladně projevuje například na plynulosti systému. Zajímat vás ještě určitě bude kapacita vestavěné baterie - solidních 3 950 mAh.

Tip: přečtěte si také článek - Asus Fonepad vylepšen, nabídne dvoujádro a lepší fotoaparát

Informace o zahájení prodeje prozatím nejsou k dispozici. Jisté je jen to, že tablet se bude prodávat ve třech barevných provedeních a to v bílém, šedém a růžovém. Cena doposud nebyla zveřejněna, ovšem rozhodně nelze očekávat příliš velkou sumu.

Technické parametry ASUS MeMO Pad 8

Kompletní specifikace
Konstrukce212,4 × 127,4 × 10 mm, 350 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetRockchip RK3188, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 950 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2013, ?
Diskuze ke článku
MM
... parametry jsou fajn, az na baterii. 3950 mAh na osmipalec je zoufale malo ...
Lister
Když se tak dívám na boky přístroje, tak vidím stejný problém jako u Memo Pad HD 7 - příliš mnoho ostrých hran, které při úchopu neskutečně tlačí do psrtů a delší držení v jedné ruce je tak hodně nepohodlné. Váha fajn, rozměry mohly být menší. Po představení mě ten kousek zaujal, ale doplněné parametry zase nadšení zchladily. Memo Pad hodlám rychle vyměnit za něco jiného a Nexus 7 II generace zatím vede - ještě se mi hodně pozdává LG G pad, ale tam to velmi pravděpodobně zabije vysoká cena.
martves613
Dobry den. tablet se mi hodne zamlouva ovsem mate spatne napsana jmena. Nejedna se o rochship ale o rochchip, opravte si to prosim.
martves613
Ten kdo to psal se musi zamyslet, jestli tomu rozumi, protoze RK3188 nejede na graf. cipu od powerVR, ale na Mali 400MP4 a jedna se o 4 jadro. A to dostatecny vykon nema, ma obrovsky vykon, v antutu 18 000 coz je o dost vic nez u memopadu 7 s 13000.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze