První dojmy z Honoru Magic4 Pro včetně testovacích fotografií. Okouzlí i vás?

4
První dojmy z Honoru Magic4 Pro včetně testovacích fotografií. Okouzlí i vás?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná se o první smartphone z dílny Honoru s ultrazvukovou čtečkou výrobce Qualcomm
  • Selfie kamerka má velmi široký rozsah záběru
  • Podívejte se na první ukázkové fotografie

Honor Magic4 Pro, který bude od zítřejšího dne dostupný v černém a tyrkysovém provedení exkluzivně v obchodech Alza.cz za 27 990 Kč, již několik týdnů pilně testujeme. Novinka je přitom zajímavá nejen designem, kterému vévodí výrazný kruhový fotomodul, ale také výbavou. Jaké jsou naše první dojmy?

Vskutku prémiový design

Honor není ve světě vlajkových smartphonů žádným nováčkem. Jeho současná „vlajka“ s označením Magic4 Pro přitom nenechává nic náhodě a sází na prémiové materiály, jako je hliníkový rám či skleněná záda (a displej). Telefon je tak s hmotností přesahující 200 gramů v ruce rozhodně cítit, na druhou stranu se díky zaobleným okrajům (i horní a spodní straně v oblasti displeje) velmi komfortně drží a používá. Za zmínku stojí rovněž přítomnost infraportu, k němuž je v telefonu předinstalovaná aplikace.

1 až 120 Hz

Čelní stranu obývá 6,81" LTPO OLED panel, který zvládá regulovat obnovovací frekvenci v rozsahu 1 až 120 Hz, což umožňuje šetřit energii při prohlížení statického obsahu, nebo naopak navýšit frekvenci například při hraní (kompatibilních) her. Úplnou novinkou u telefonů Honor je pak ultrazvuková čtečka prstů z dílny společnosti Qualcomm, která má naštěstí rozumné umístění a není situována v blízkosti „brady“, jako je tomu někdy u konkurence.

3,5× teleobjektiv i makro režim

Jedním z hlavních taháků novinky společnosti Honor je fotovýbava, která čítá hlavní 50Mpx snímač (Sony IMX766) o fyzických rozměrech 1/1,56", jenž disponuje clonou f/1.8, zato však postrádá optickou stabilizaci. Dále na zádech najdeme 64Mpx teleobjektiv s 3,5× (optickým) zoomem o světelnosti f/3.5, který OIS disponuje. Nakonec výrobce nasadil 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv s rozsahem 122 stupňů, automatickým ostřením a clonou f/2.2. Nejedná se však o jediný fotoaparát s širokým rozsahem záběru, tím je totiž také 12Mpx selfie kamerka (s 3D ToF snímačem), která zabere až 100stupňový rozsah. Níže se můžete podívat na první ukázky snímků ze zmíněných fotoaparátů.

Ukázka hlavního snímače, ultraširokoúhlého objektivu, selfie kamerky a teleobjektivu

Již brzy se můžete těšit na kompletní recenzi, ale také samostatné fotočlánky i fotoduely.

Honor Magic4 Pro

Rozměry163,6 × 74,7 × 9,2 mm, 215 g
DisplejAMOLED, 6,81" (2 848 × 1 312 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB
Akumulátor4 600 mAh
Diskuze ke článku
Vašek
Vašek
Prosím o fotografii, zda lze a jak vypadá se zatmaveným vrškem. Ten výřez je tak hrozný. Na Mate 20 Pro jsem jej celou dobu měl zatmavený a až tak mi to nevadí. 3d rozpoznávání obličeje je pro mne důležitější vlastnost jak úhlopříčka.
Jan Kasik
Jan Kasik
Cena jako vlajka, ale kvalita bude až v další generaci možná (hlavně u fotoaparátu)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze