Nahlédněte s námi do procesu výroby vlajkového Honoru Magic4 Pro

Nahlédněte s námi do procesu výroby vlajkového Honoru Magic4 Pro
Fotografie: Honor
  • Telefon se chlubí speciálním režimem pro privátní hovory
  • Montážní zařízení ze čtyř stran zakřiveného LTPO displeje pracuje s přesností v rozsahu ±0,075 mm
  • Hodnota SAR je o 56 % nižší ve srovnání s nepřísnější průmyslovou normou

Společnost Honor nám poskytla možnost nahlédnout pod pokličku komplikovaného procesu výroby nového vlajkového smartphonu Honor Magic4 Pro, který jsme si mohli poprvé vyzkoušet již v Barceloně na veletrhu MWC 2022. Jak se „zrodila“ vlajková loď v novém areálu Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park?

Honor Magic4 Pro na výrobní lince

Otevření Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park v loňském roce bylo významným krokem a jedním z hlavních faktorů úspěchu při integraci výzkumných a vývojových kapacit do výrobních procesů. Konsolidace nám umožňuje lépe využívat naše odborné znalosti v obou oblastech,“ uvedl George Zhao, CEO Honor Device Co, Ltd. „Kromě posílení našich výrobních kapacit máme v našem Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parku prvotřídní výrobní, testovací a kontrolní vybavení, která jsou zárukou toho, že naše prémiové produkty splní vysoká očekávání našich zákazníků.

Bezproblémová integrace mezi výzkumem, vývojem a výrobou

Inteligentní výrobní průmyslový park Honor, který je v provozu od září roku 2021, je první továrnou značky financovanou z vlastních zdrojů. Park je vybaven špičkovými výrobními a testovacími zařízeními, která podporují všechny aspekty výroby smartphonů a jsou nedílnou součástí záruky kvality prémiových produktů výrobce Honor.

Inovativní výrobní linka telefonu Honor Magic4 Pro

Honor Magic4 Pro, který se na vybraných světových trzích objeví už v těchto dnech, má ve výbavě například netradiční režim AI Privacy Call, který zásadně minimalizuje únik zvuku během telefonování. S každou generací smartphonů jejich výrobci neustále posouvají sluchátko pro telefonní hovory směrem k hornímu rámečku ve snaze dosáhnout větší plochy displeje. Avšak čím blíže k okraji je sluchátko umístěno, tím výraznější je únik zvuku během telefonování, což má za následek ztrátu soukromí.


Vývojový a výzkumný tým Honor tak identifikoval přes 100 technologických výzev, aby vytvořil speciální režim pro privátní hovory za podpory umělé inteligence. Tato technologie využívá vůbec jako první v mobilním odvětví chytrou duální jednotku vydávající zvuk, která jako komponent vedení obsahuje piezoelektrickou keramiku integrovanou přímo v displeji. Díky přirozené struktuře skla vyžaduje montážní proces mimořádnou přesnost, neboť i drobné výrobní odchylky mohou panel trvale poškodit.

Díky spolupráci výzkumného a výrobního týmu se podařilo dojít k úspěšnému funkčnímu řešení do tří měsíců. Výsledkem bylo vytvoření automatizovaného, vysoce přesného montážního zařízení, které využívá počítačové vidění a optimalizované algoritmy k dosažení přesnosti na 0,01 mm.

Výrobce se však zaměřil rovněž na systém tří objektivů, který těží z vylepšených kalibračních a testovacích postupů, a poskytuje v kombinaci s algoritmy umělé inteligence detailnější snímky s autentičtějšími barvami v celém podporovaném rozsahu ohnisek.

Hodnota SAR je o 56 % nižší ve srovnání s nepřísnější průmyslovou normou

Pokročilé montážní postupy jsou použity také u ze čtyř stran zakřiveného LTPO displeje telefonu Honor Magic4 Pro. Díky sestavě šestiosých robotických ramen, vysoce přesných kamer a algoritmů počítačového vidění vyvinutých společností Honor pracuje montážní zařízení s přesností v rozsahu ±0,075 mm a produkuje výrobky s výrobní tolerancí pouhých 0,1 mm. Uživatele bude jistě zajímat také o 56 % nižší limit hodnoty specifické absorpce (SAR) ve srovnání s nejpřísnější průmyslovou normou.

3 pilíře dokonalosti výroby

Automatizace, digitalizace a inteligentní technologie jsou základními kameny, na kterých stojí hlavní výrobní kapacity Parku. Park provozuje 75 % svých výrobních linek automatizovaně, což minimalizuje riziko lidské chyby. Kromě toho je více než 40 % automatizovaných výrobních zařízení vyvinuto vlastními silami značky Honor, což je dalším důkazem úzké integrace výzkumu a vývoje na jedné a výrobních kapacit Parku na straně druhé. Všechna klíčová zařízení ve výrobním závodě navíc podporují digitální řídící systémy, což společnosti Honor umožňuje lépe řídit celou výrobní linku a dosáhnout vyšší efektivity i kvality výrobků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze