První dojmy z Alcatelu 3X: zajímavá výbava s nutnými kompromisy

2
První dojmy z Alcatelu 3X: zajímavá výbava s nutnými kompromisy
  • Alcatel 3X je telefonem, nad kterým pozdvihnete obočí
  • V některých ohledech nabízí skvělou výbavu, jinde nepochopitelně šetří
  • Klíčovými parametry jsou velký displej a duální fotoaparát
  • Novinka patří do nové řady Series 3

Zatímco modely Alcatel 3 a Alcatel 3V nás v mnoha ohledech zaujaly, Alcatel 3X spíše zaskočil. V některých ohledech se totiž jedná o dobře vybavený smartphone, jinde ale výrobce až moc šetřil a telefon tak rázem ztratil na atraktivitě.

Alcatel 3X – MWC 2018

Designově se od svých stájových sourozenců příliš neliší, pouze materiálem zadního krytu není lesklý plast, ale broušený. Telefon nepůsobí tak hodnotným dojmem, ale jeho zpracování je velmi dobré. Mnoho uživatelů jistě potěší velký šestipalcový displej, který má však pouze HD+ rozlišení. Není to sice taková tragédie, ale na takto velkém displeji už je slabší rozlišení trochu znát.

Velice příjemným překvapením byla informace o paměti 32 GB a 3 GB RAM, což v této kategorii rozhodně není běžné. Trochu to vyvážilo zklamání z horšího rozlišení displeje, ale nadšení opět opadlo poté, co jsme odhalili starší verzi Android 7 Nougat. Některé modely Series 3 tedy běží na Android 8 Oreo a jiné ještě na Nougatu, což je velká škoda.

Duální fotoaparát na zádech kombinuje klasickou a širokoúhlou čočku s 13 Mpx, respektive 5Mpx snímačem. Rozhodně chválíme Alcatel za to, že tento trend přináší také do nižších kategorií a výsledky fotoaparátu nejsou vzhledem k ceně vůbec špatné.

Alcatel 3X bude na trhu dostupný během následujících týdnů za cenu kolem 4,5 tisíc korun.

Alcatel 3X

Rozměry153,5 × 71,6 × 8,5 mm, 144 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6739, 4×1,45 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh