První dojmy z Alcatelu 3: sympatické novinky s povedeným designem

První dojmy z Alcatelu 3: sympatické novinky s povedeným designem
  • Alcatel 3 přináší velice povedený design a rozumné rozměry
  • Výbava spadá do nižší střední třídy a odpovídá příznivé ceně
  • Zaujme aktuální verze systému Android 8 Oreo
  • Telefon patří do nové řady Series 3

Nový Alcatel 3 je pro nás asi nejsympatičtější novinka, kterou jsme na MWC 2018 v Barceloně mohli vidět. Jedná se o zařízení z nové řady Series 3, což značí velmi příznivou cenu – konkrétně 149 €, tedy necelé čtyři tisíce korun. Za tuto částku nabídne rozumnou výbavu a velmi povedený design.

Alcatel 3 – MWC 2018

Především svým vzhledem si nás Alcatel 3 opravdu získal. Na první pohled se nám okamžitě vybavilo loňské HTC U Play, a to hlavně kvůli zrcadlově lesklému zadnímu krytu. U Alcatelu se sice jedná „pouze“ o plastový kryt, ale i tak vypadá opravdu skvěle a vzhledem ke své ceně mu plast klidně odpustíme. Zpracování je totiž jinak na jedničku!

Telefon velmi dobře sedí v ruce, s rozměry 147,1 × 68,8 × 8,5 mm dnes patří k těm menším na trhu a Alcatel 3 tak mohu bez okolků označit za kompaktní smartphone. Částečně je to zásluha displeje s poměrem stran 18:9, který má úhlopříčku 5,5 palců, rozlišení HD+ (1 440 × 720 px) a velmi dobré zobrazovací schopnosti. Líbily se nám drobné detaily jako například zaoblené rohy displeje. Telefon naživo působí mnohem hodnotnějším dojmem a střízlivé barevné varianty (modrá, černá a zlatá) podtrhují stylový design telefonu.

Alcatel 3

Hardware nepatří k těm nejvýkonnějším – čtyřjádrový procesor od MediaTeku s taktem 1,28 GHz je doplněn o 2GB operační paměť, vnitřní paměť se zastavila na 16 GB. Překvapila ovšem aktuální verze operačního systému Android 8 Oreo, za což výrobce rozhodně chválíme.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 Mpx a při testování fungoval obstojně, přední 5 Mpx kamerka ovšem moc nepřesvědčila. Výrobce navíc spoléhá na dnes už ojedinělé interpolované rozlišení, takže lze pořizovat fotografie s rozlišením až 16, respektive 8 Mpx. Samozřejmostí je dnes už podpora LTE, k dispozici navíc budou dvě verze s podporou jedné nebo dvou SIM karet.

Model Alcatel 3 by se měl na trh dostat již během několika týdnů za cenu pod čtyřmi tisíci korun.

Alcatel 3

Rozměry147,1 × 68,8 × 8,5 mm, 145 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
Procesor4×1,28 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze