První chytré hodinky Skagen a Kate Spade: když se za krásu pořádně platí

1
První chytré hodinky Skagen a Kate Spade: když se za krásu pořádně platí
  • Oboje hodinky lákají krásným vzhledem, avšak odrazují omezenými funkcemi a vysokou cenovkou
  • Ani jedny nenabídnou kupříkladu senzor srdečního tepu, NFC či GPS
  • Cena ovšem startuje v případě Skagen na 7 tisících a Kate Spade si řekne dokonce až o 8,5 tisíce korun

Ani na Android Wear letošní veletrh CES zcela nezapomněl. Představena byla dvojice opravdu stylových hodinek, které ovšem obětují své kráse funkcionalitu. Oboje nově představené hodinky pocházejí od známých designových a módních značek, pro které je vyrobil Fossil, tedy výrobce, který to sám se systémem od Googlu ve svých hodinkách zkouší stále znovu a znovu.

Skagen Falster

Prvními z nich jsou hodinky Skagen Falster od známého dánského výrobce. Jde o první chytré dotykové hodinky Skagen. Zvolen byl minimalistický vzhled a kompaktní konstrukce, která je přesným opakem mohutných Huawei Watch 2. Hodinky Falset disponují samozřejmě nejnovějším Androidem Wear 2.0 a celou tradiční výbavou chytrých hodinek s tímto systémem. Je tu tedy speciální procesor od Qualcommu či kruhový AMOLED displej.

Skagen

Vzhledem ale bohužel nadšení z hodinek končí. Výbavou totiž nikoho neohromí, jelikož chybí kupříkladu senzor srdečního tepu, GPS či NFC. Zároveň sice najdeme u 42mm těla hodinek také hardwarové tlačítko, ale nedá se s ním nijak otáčet jako s korunkou. Zároveň nepadlo slovo ani o integraci reproduktoru, ale baterie má 300 mAh a měla by vydržet celý den.

Krásná hodinky Skagen Falster budou k dispozici ve stříbrné, černé a růžové barvě za zhruba 7 tisíc s daní. Vypadá to tedy, že si platíte spíše jen za značku a vzhled – nic jiného.

Kate Spade NYSTS

Stejně jsou na tom i druhé hodinky, které jsou opět prvními dotykovými hodinkami značky, tentokrát z dílen Kate Spade. Hodinky mají neskutečně krkolomný a zdlouhavý název New York Scallop Touchscreen Smartwatch a jsou hned na první pohled navrženy tak, aby padly do oka zejména ženám.

Kate Spade

Mají kruhový OLED displej, který má 1,2" a kolem něj je v korunce vyrytý motiv okvětních lístků, což má podle výrobce společně se 16mm tenkým řemínkem hodinky udělat „neomluvitelně ženskými“. Zároveň jsou velmi tenké, ale to s sebou přináší opět známé oběti. NFC, GPS ani senzor srdečního tepu tu nehledejte. Hodinky běží na Android Wear 2.0 a výrobce si pro své zákaznice připravil i speciální témata ciferníku, která jim mají ladit k oblečení.

Kate Spade

Hodinky Kate Spade New York Scallop Touchscreen Smartwatch půjdou do prodeje 5. února za 7,5 tisíce korun s daní, přičemž varianta s kovovým řemínkem stojí necelých 8,5 tisíce s daní.

Zdroj: theverge.com, engadget.com