Prťavý a vysoce odolný, přivítejte Doogee Smini

1
Prťavý a vysoce odolný, přivítejte Doogee Smini
Fotografie: Doogee
  • Telefon má na výšku jen 133 milimetrů a váží pouhých 155 gramů
  • Vystačit si budete muset se 4,5" IPS displejem, ale bonusem je sekundární panel
  • Samozřejmostí je vysoká odolnost IP69K
  • Na českém trhu se novinka nabízí za 6 990 Kč

Doogee se pomalu stává výrobcem, který produkuje takřka výhradně odolná mobilní zařízení. Dnes jsem se dočkali odhalení modelu Smini, který můžeme rovnou označit jako nejkompaktnější novinku na českém trhu v letošním roce. Považte sami, na výšku měří jen 133 milimetrů, což je zhruba stejně jako iPhone 13 mini. Šířka je pak veskrze příjemných 60 mm, to je dokonce méně než u zmíněného iPhonu. Hmotnost se pak zastavila na 155 gramech. Zarazit vás mírně může snad jen tloušťka 13,5 mm, avšak ta zde má své opodstatnění.

Model Smini je totiž řádně obrněný dle IP68 a IP69K. Nechybí též vojenský standard MIL STD-810G, který zaručuje odolnost vůči extrémním teplotám a pádům. Samotné zařízení je také očividně pogumované.

Do malého těla se dostal spíše skromnější displej. Úhlopříčka IPS panelu se zastavila na 4,5" a operuje zde rozlišení 1 170 × 480 pixelů. Aby vám to však nebylo líto, má Doogee Smini sekundární displej na zádech. Jde o jednoduchý číselný panel, který vám prozradí stav baterie, čas, datum, vlhkost vzduchu a aktuální teplotu. Prostým pohledem tak zjistíte podstatné informace a nemusíte rozsvěcet celý telefon. Na druhou stranu o jakémkoliv oznámení notifikací se výrobce nezmiňuje.

Celkem slušně je na tom novinka po stránce výkonu. Nasazen je Helio G99 od MediaTeku společně s 8GB RAM. Výrobce zmiňuje, že virtuálně je možné operační paměť navýšit na 15 GB. Velmi potěší 256GB interní paměť, která je navíc rozšiřitelná až 2TB paměťovou kartou. Slot je hybridní, což znamená, že pokud paměťovku nevyužijete, můžete v telefonu provozovat dvě nanoSIM. Systém obstarává již starší Android 13 a výrobce se nezmiňuje, jakou plánuje podporu.

I malý telefon může dobře fotit, díky 50Mpx hlavnímu snímači má solidní předpoklady. Sekundární objektiv je již pouze 2Mpx a slouží pro makro snímky. Výčet fotoaparátů uzavírá 8Mpx selfie kamerka.

Baterie má dnešní optikou skromnou kapacitu 3 000 mAh, avšak s ohledem na malý displej bude plně postačovat. Nabíjení maximálním výkonem 18 W lze pak s přihlédnutím ke kapacitě baterie považovat za svižné. V další výbavě figuruje podpora NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 a 4G. Je tak potřeba se smířit s absencí 5G.

Doogee Smini se na českém trhu začne prodávat 26. listopadu a cena byla stanovena na sympatických 6 990 Kč.

Technické parametry Doogee Smini

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 60 × 13,5 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP69K
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 170 × 480 px)
Fotoaparát50 Mpx
ChipsetMediaTek helio G99, , GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2023, 6 990 Kč