Kompaktní, odolné a se dvěma displeji: Doogee Smini se ukázalo v Barceloně

Kompaktní, odolné a se dvěma displeji: Doogee Smini se ukázalo v Barceloně
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon má na výšku jen 133 milimetrů a váží pouhých 155 gramů
  • Padne velmi příjemně do ruky i díky protiskluzovým materiálům

Doogee je výrobcem, který je na českém trhu velmi dobře znám, především jeho odolné telefony. Není proto překvapením, že i v Barceloně jsme na stánku objevili zajímavou novinku, která opět spadá do kategorie vysoce odolných zařízení. Přiznáme se však, že jsme model Smini hledali záměrně. Jedná se totiž o jeden z nejmenších smarpthonů na současném trhu. Považte sami, na výšku měří jen 133 milimetrů, což je zhruba stejně jako iPhone 13 mini. Šířka je pak veskrze příjemných 60 mm, to je dokonce méně než u zmíněného iPhonu. Hmotnost se pak zastavila na 155 gramech.

Velmi kompaktní a odolný. To je Doogee Smini

Zarazit vás mírně může snad jen tloušťka 13,5 mm, avšak ta zde má své opodstatnění. Model Smini je totiž řádně obrněný dle IP68 a IP69K. Nechybí též vojenský standard MIL STD-810G, který zaručuje odolnost vůči extrémním teplotám a pádům. Samotné zařízení je také očividně pogumované. V ruce se telefon drží velmi pohodlně, je úzký a lehce pogumované plochy nadále vylepšují jistotu úchopu. Ruku v ruce se zmíněnou tloušťkou je to trochu jiný pocit než u klasických mobilů. Pakliže jste však zvyklí na obdobně odolná zařízení, nebude to pro vás nic nového.

Malé rozměry se zákonitě musely podepsat na displeji. Jeho úhlopříčka proto činí jen 4,5" a nasazeno je rozlišení 1 170 × 480 pixelů. Menší a užší displej je již jistým kompromisem při ovládání, zejména psaní na klávesnici chce trochu cviku. Aby vám to však nebylo líto, má Doogee Smini sekundární displej na zádech. Jak můžete vidět na fotografiích, jde pouze o jednoduchý číselný panel, který umí zobrazit aktuální čas, datum nebo stav baterie. Dle výrobce se na něm bude moci nacházet i aktuální teplota, případně vlhkost vzduchu. Naopak na notifikace se nedostane, přeci jen na ně číselný displej není připraven.

Doogee Smini

Na zádech mobilu, hned vedle sekundární displeje, je dvojice fotoaparátů. Hlavní snímač se chlubí 50 megapixely a nápomocen je i 2megapixelový fotoaparát pro makro snímky. Výčet fotoaparátů uzavírá 8Mpx selfie kamerka. Po bocích telefonu jsou nezbytná tlačítka pro regulaci hlasitosti a čtečka otisků prstů. Levý bok je domovem uživatelsky definovatelného tlačítka a rovněž slotu pro paměťovou kartu.

Prostředí na vystaveném kousku fungovalo poměrně obstojně, za což lze vděčit procesoru Helio G99 a 8GB RAM. Velmi potěší 256GB úložiště, paměťovky též nejsou problém, a to až do 2 TB. Slot je hybridní, což znamená, že pokud paměťovku nevyužijete, můžete v telefonu provozovat dvě nanoSIM. K dokonalosti chybí současný Android, avšak je třeba vzít zavděk verzí 13. Další specifikace naleznete například v našem preview, vypíchnout můžeme podporu NFC, tedy možnost bezkontaktního placení, naopak 5G byste u novinky hledali marně.

Doogee Smini, které jsme si vyzkoušeli na veletrhu MWC 2024 v Barceloně, si již můžete zakoupit i na českém trhu. Cena je stanovena na 6 290 Kč.

Doogee Smini

Rozměry133 × 60 × 13,5 mm, 155 g
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 170 × 480 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek helio G99,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze