Prodeje Lumií stagnují, i tak Microsoft vykázal rekordní zisky

35

Že se Lumiím všeobecně nedaří, není tajemstvím. I z toho důvodu se na další novinky těšit nemusíme, tedy alespoň ne na smartphony s nálepkou Lumia. Nyní se ukazuje, že za předešlé čtvrtletí prodal Microsoft méně než milion Lumií, což je oproti konkurenci žalostně málo. I tak ale gigant z Redmondu vykázal rekordní zisky.

Microsoft prozradil svoje finanční výsledky za předcházející čtvrtletí, které ukončil v zelených číslech. Opravdu špatně se však dařilo smartphonům, oproti stejnému čtvrtletí v předcházejícím roce klesly prodeje o celých 81 %. Ve čtvrtém čtvrtletí 2015 prodal Microsoft zhruba 4,5 milionu mobilních telefonů, v uplynulém čtvrtletí to však nebyl ani jeden milion. Není se tedy čemu divit, že další novinky s označením Lumia očekávat nemusíme.

TIP: W10M běží na 14 % Windows telefonů, nejpopulárnější je Lumia 535

Microsoft

Microsoft za uplynulé čtvrtletí vykázal příjmy ve výši 24,1 miliard dolarů (oproti 23,8 miliardám dolarů zisku ve stejném období v uplynulém roce), čistý zisk meziročně vzrostl o 3,6 % a činí 5,2 miliardy dolarů. Microsoft těžil ze zájmu o cloudové služby, tržby vzrostly o 8 % a činí necelých 7 miliard dolarů.

Právě na rozvoj cloudových služeb se Microsoft poslední dobou soustředí a dle finančních výsledků jde o krok správným směrem. V oblasti cloudových služeb je celosvětovou dvojkou, hned za Amazonem.

Zdroje: microsoft.com

Diskuze ke článku
Vik
Kolikrát je chyba v lidech, co neumí s mobilem zacházet a pak nadávají na systém, čímž se nechci nikoho dotknout. Můj junior má L640 LTE a nic se neseká, vše běží na Win10M, včetně Skypu, Whats App, Viberu zcela stabilně. Do toho má mobil nacpaný hrami a že by nějaké zpomalení systému........tak to ani náhodou. Kolega v práci má L950 a úplně v klidu je na Facebooku, Messengeru + další xxxx aplikací a je příjemné od Androiďáka slyšet, že nechápe proč nepřešel dříve. Já používám nějaký čas L930 a zatím holka šlape. Docela se bavím normálními zprávami ze světa jaké bezpečnostní problémy má Android, kolik shit her, aplikací se dostalo na Google play,co špehují majitele telefonů ani o tom neví. Chápu a nezaujatě přiznávám, že Android je celosvětově jednička v systému u mobilů atd., takže si užívá největší popularity u hackrů, ale ty kluci v Googlu by měli podle mého máknout na zabezpečení. IOS je zbytečně drahé, co se týká hardwaru,ale asi za kvalitu se platí....nevím.
Vik
Řekl bych,že systém není vůbec tak špatný oproti jiným systémům (android,ios). Je bezpečnější,stabilnější než android a levnější než ios (koupě telefonu). Možná to chtělo jen mobily,které by vypadaly lépe (místo plastu-kov). Co okem nezaujme nemá u zákazníka moc šancí. Je spousta blbečků,co budou kritizovat a říkat,že je ten system na nic a přitom sedí u PC s Win 10.
alex t.
Lumie nestagnuji, ale limitně klesají k nule, protože se už nevyrábí...
Petr D.
Je to škoda. Vážně by mě zajímalo kam až by ten systém vývojáři dokázali dotáhnout, kdyby se prodával.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze