Proč si Samsung škodolibě utahuje z nové barvy iPhonů 13?

4
Proč si Samsung škodolibě utahuje z nové barvy iPhonů 13?
Fotografie: Apple
  • Z Applu si utahují správci twitterového účtu americké pobočky Samsungu
  • Použití zelené barvy u nových iPhonů považují zástupci jihokorejského výrobce za vyseknutí poklony Samsungu

Včerejší on-line prezentaci Applu doprovodilo kromě představení dlouho očekávaného iPhonu SE (2022) a nového iPadu Air (2022) také méně důležité ohlášení nových barevných variant iPhonů 13, které se kromě barvy v ničem neliší od dříve uvedených barevných verzí.


Představení novinek konkurenta evidentně bedlivě sledovali i správci twitterového účtu americké pobočky Samsungu, kteří se k zelenému barevnému provedení cítili potřebu vyjádřit a uveřejnili příspěvek napsaný v duchu, že jsou volbou Applu poctěni. Naráží tak evidentně na zelené barevné provedení Galaxy S22 (tmavě zelenou však Samsungu používal i dříve), kterým se podle nich Apple nechal inspirovat.

Apple iPhone 13 Pro

Netrvalo dlouho a pod příspěvkem se objevily nejrůznější komentáře. Některé Samsungu vyjadřují podporu a vysmívají se například novému iPhonu SE (2022) s notně zastaralým designem, jiné si ale naopak dělají legraci ze Samsungu, jehož čipsety (podle autorů příspěvků) nejsou ani tolik výkonné jako procesor Apple A13 Bionic nasazený do nového monitoru Apple Studio Display. Dodejme, že se v minulosti Samsung již několikrát posmíval Applu za „vlastnosti“, které později sám převzal. Jedná se například o chybějící 3,5mm jack či výřez v displeji.

Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Být Samsungem tak se ani nevyjadřují. Kolik krát tu bylo, že se vysmáli Applu s něčím a potom to sami udělali. Například 3.5mm jack.
Janek Fanek
Janek Fanek
Kdyby šlo jen o barvu, bohužel jde o mnohem víc, zejména u řady galaxy S22 ultra( čip exynos), kde ani po březnové aktualizaci nedošlo k odstranění vážné chyby při přepínání mezi FHD - WQHD+, dochází k blikání a nakonec k samovolnému restartu zařízení. To ale neni vše, porovnání s předchozí řadou "note" jasně prokazuje naprosto chudou výbavu, mnohem horší ochraně pouzdro a řadu dalších věcí, jsou k dispozici v recenzích na webu. Je nepřiměřené považovat tento výrobek za nástupce řady "note", k tomu má hodně daleko!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze