Apple iPhone 13 Pro
recenze

Apple iPhone 13 Pro

Letošní volba číslo jedna
53

Apple iPhone 13 Pro přináší v relativně kompaktním těle špičkový výkon, vylepšený displej, ale i zajímavou fotovýbavu. Na koho cílí? A jaké jsou jeho přednosti a nedostatky?

Každoroční nadílka iPhonů přinesla kromě základní dvojice iPhonů 13 také dva modely Pro se 120Hz displejem i zbrusu novými fotoaparáty na zadní straně. Jaké jsou mé zkušenosti z používání menšího iPhonu 13 Pro?

Za zapůjčení Apple iPhonu 13 Pro děkujeme iWant – Apple Premium Reseller, kde si můžete iPhone zakoupit.

Apple iPhone 13 Pro – videorecenze

Technické parametry Apple iPhone 13 Pro 1 TB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,7 × 71,5 × 7,7 mm, 203 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,1" (2 532 × 1 170 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A15 Bionic, CPU: 2×3,22 GHz, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: 1 024 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 15
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostzáří 2021,

Obsah balení: letos bez celofánu

Obsah balení zůstává naprosto identický s předchozí generací, uvnitř se tak dočkáte jen USB-C/Lightning kabelu, nástroje pro vytažení SIM slotu, povinných příruček a jediné nálepky s logem výrobce. Změna se ovšem tentokrát odehrála „na povrchu“. Místo celofánu, do kterého Apple balil krabičky předchozích iPhonů (a stále balí například nový iPad mini), krabičku jistí papírové „pojistky“, jejichž strhnutím se dostanete dovnitř. Ty zároveň indikují, že balení už někdo otevřel, ale hlavně (díky absenci plastové ochrany) šetří přírodu.

Apple iPhone 13 Pro
Líbilo se nám
  • k přírodě šetrnější balení
Nelíbilo se nám
  • strohý obsah, který je však u Applu běžný

Konstrukční zpracování: rozdíly jsou minimální

Apple iPhone 13 Pro se kromě upravené nabídky barevných variant vzhledem jen pramálo liší od předchozí generace. Největším rozdílem je tak kromě o trochu menšího výřezu displeje, k němuž se dostanu v další kapitole, hmotnost. iPhone 13 Pro v průběhu roku „přibral“ 15 gramů, což při výsledné hmotnosti 204 gramů není zrovna málo. Musím však říct, že je vcelku dobře vyvážený a vyšší hmotnost navíc v tomto ohledu podvědomě přidává na pocitu prémiovosti.

Jelikož opravdu zůstalo vše při starém, tedy umístění všech tlačítek i praktického posuvného ovladače, ochrana Ceramic Shield a IP68 (voděodolnost do hloubky 6 metrů na dobu 30 minut) a víceméně i rozměry, zaměřím se, spíše než na vyjmenovávání a popis těchto dobře známých prvků, na oblasti, které by podle mého názoru mohl Apple vylepšit. Jedná se o kombinaci materiálů, respektive jejich úpravy. Záda jsou u modelů Pro vždy matná, což je i jeden z dílčích důvodů, proč bych se při rozhodování mezi iPhonem 13 a iPhonem 13 Pro přikláněl právě k verzi Pro. Rámečky z nerezové oceli jsou však klasicky lesklé a nutno podotknout, že se extrémně snadno ušpiní (v podstatě ihned po uchopení telefonu do ruky). Na trhu je samozřejmě obrovské množství obalů a nejrůznějších pouzder, existují však i ti, kteří nosí telefony bez pouzdra a právě je bude věčná „upatlanost“ rámečků dost pravděpodobně iritovat stejně jako mě. Do nabídky by přitom stačilo zařadit jednu variantu, která by měla jak matná záda, tak matné rámečky.

iPhone 13 Pro je o 30 gramů těžší než iPhone 13.

Lightning Apple vymění za USB-C snad u příští generace, když jej nenasadil u iPhonů 13. Pokud máte v domácnosti hned několik Apple zařízení, asi vám přítomnost konektoru Lightning žíly netrhá, ale pokud tomu tak není, bylo by podle mého názoru mnohem praktičtější mít v telefonu USB-C. Drobným příkladem je například Apple CarPlay. Ve voze nemám USB-C, tudíž potřebuji USB-A/Lightning kabel, který se ale s telefonem nedodává (proti čemuž nic nemám). V praxi to však znamená nutnost si takovýto kabel dokoupit. Zkrátka, pokud je iPhone vašim jediným zařízením s konektorem Lightning, může to být trochu otrava. Netvrdím však, že případné dokoupení kabelu či adaptéru s UBS-C představuje velký problém, zvlášť pokud jste zainvestovali více než dvacet tisíc korun do samotného mobilu. Mít v zařízení USB-C by ale rozhodně bylo fajn.

Apple iPhone 13 (Pro), 13 mini, 13 Pro Max

Nakonec bych Apple rád pochválil za to, že nabízí dva rozdílně vybavené modely se stejnými rozměry. U mnoha výrobců se často musíte rozhodovat mezi kompaktnějším zařízením, které má však horší výbavu (a které byste právě kvůli rozměrům preferovali), nebo větším telefonem s vyšším výkonem, lepším displejem/fotoaparátem apod. V případě Applu si můžete místo iPhonu 13 pořídit iPhone 13 Pro, který je stejně velký (což je podle mě hlavní), váží však o 30 gramů víc.

Líbilo se nám
  • identické rozměry s hůře vybaveným iPhonem 13
  • prémiové materiály, pocit luxusu
  • zvýšená odolnost
  • voděodolnost až do 6 metrů po dobu 30 minut
  • matná záda
  • praktický posuvný ovladač na boku
Nelíbilo se nám
  • lesklé rámečky se velmi rychle ušpiní
  • opět bez USB-C

Displej: premiéra 120 Hz

iPhone 13 Pro přináší hned dvě velké novinky (alespoň na poměry Applu) – menší výřez a podporu 120Hz obnovovací frekvence. V případě „notche“ jsem měl během natáčení prvních dojmů nejprve pocit, že je dokonce výraznější než u předchozí generace. Může za to však fakt, že nově je tenčí, tudíž (přinejmenším opticky) více vystupuje do obrazovky. Tím pádem přibylo více místa po stranách výřezu, kde se však zobrazuje víceméně to stejné, co byste našli i u iPhonů s původním „notchem“. Podle výrobce se jedná o 20 % zmenšení. Jestli se Applu povede výřez zmenšit u příští generace alespoň o dalších dvacet procent, avšak směrem nahoru (smrsknout jej vertikálně), budu to považovat za úspěch. Kamerky a technologie Face ID ukryté pod displejem se totiž podle mého názoru hned tak nedočkáme.

Zásadnějším vylepšením je podpora až 120Hz obnovovací frekvence. V případě zařízení s Androidem si ve vývojářských možnostech zapínám zobrazení obnovovací frekvence, což však u Applu nejde, takže mohu pouze odhadovat, jak se frekvence adaptivně mění. Telefon by ji měl totiž být schopen posouvat v rozmezí 10 až 120 Hz, a šetřit tak baterii. Adaptivní obnovovací frekvenci 10 až 120 Hz jsme mohli vidět například už u telefonů Samsung, z osobních zkušeností však mohu potvrdit, že na 10 Hz se frekvence nikdy nesnížila. Applu by se právě toto mohlo podařit a opravdu efektivně šetřit baterii. V nastavení displeje ostatně není žádný přepínač, který by umožňoval vynutit 60/90/120 Hz a podobně.

Apple iPhone 13 vs iPhone 12
V nastavení displeje není žádný přepínač obnovovací frekvence.

Obrazovka s uhlopříčkou 6,1" si zachovala identickou jemnost 460 PPI i podporu HDR10 nebo Dolby Vision. Co se naopak mírně vylepšilo, to je maximální svítivost, která má nově činit až 1 000 nitů. S viditelností jsem neměl problém ani u předchozí generace, tudíž nijak nepřekvapí, že ani s iPhonem 13 Pro nebudete mít problém si číst nebo prohlížet obsah venku na přímém světle. Velmi dobře je na tom rovněž v oblasti minimálního jasu, který nepůsobí nijak rušivě ani v zatemněném pokoji. Always-On se navzdory různým „únikům“ ani letos nekoná, osobně jej však nepoužívám ani u telefonů s Androidem, které jej podporují, takže to nepovažuji za nevýhodu.

Líbilo se nám
  • adaptivní 120Hz obnovovací frekvence
  • vysoký maximální (a nízký minimální) jas
  • velmi jemné rozlišení
  • o trochu menší výřez
Nelíbilo se nám
  • někomu může chybět Always-On

Zvuk: stále špičkový

iPhony mají dlouhodobě jedny z nejlepších reproduktorů, které si můžete u smartphonů poslechnout. Jinak tomu není ani u iPhonu 13 Pro se stereo zvukem, který zní zkrátka špičkově. Při poslechu nechybí výraznější basy, pěkně podané výšky i středy a také velmi vysoká maximální hlasitost. iPhone 13 Pro tak v případě nouze klidně nahradí i méně výkonný přenosný reproduktor. Na velmi vysoké úrovni je rovněž kvalita audio záznamu při natáčení videí, hlasových poznámek či v průběhu klasických hovorů.

Líbilo se nám
  • špičkový stereo zvuk
  • kvalita záznamu audia

Výkon hardwaru: výkonu má na rozdávání

Srdcem nových iPhonů 13 je 5nm čipset Apple A15 Bionic, který využívá 6 jader pro CPU a 5 jader v případě GPU. Výkon je (jako každý rok) naprosto špičkový. Telefon má však nejen dostatek „hrubé síly“, ale také má povedený tepelný management, takže se zahřívá i při vyšší zátěži jen málokdy. Ačkoliv to u iPhonů nehraje příliš důležitou roli, doprovází procesor 6 GB RAM a 128GB až 1TB úložiště, ze kterého si iOS ukousne zhruba 17 GB.

Líbilo se nám
  • brutální výkon na roky dopředu
  • dobrý tepelný management

Výdrž baterie: klidně dva dny na jedno nabití

Uvnitř iPhonu 13 Pro je 12,11Wh (3 095 mAh) baterie, kterou jsem byl v průběhu testování schopen nabít originálním 20W Apple adaptérem z 0 na 70 % za 40 minut a do 100 % za celkem zhruba za hodinu a půl. Rychlost nabíjení tedy nijak neoslní, ale pokud se budete udržovat ve zdravém rozmezí cca 20 až 80 %, můžete mobil nabíjet relativně svižně. Výkon 20 W, kterým jsem nabíjel, přitom pravděpodobně nebude maximem. Větší iPhone 13 Pro Max podporuje až 27 W, u iPhonu 13 Pro v době psaní této recenze prozatím exaktní měření neproběhla. Podobně jako loni každopádně nechybí možnost nabíjet pomocí MagSafe (15 W), případně běžnou nabíjecí podložkou standardu Qi s max. výkonem 7,5 W. Stále však bohužel chybí reverzní bezdrátové nabíjení, které už před více než 2 lety představil stařičký Huawei Mate 20 Pro.

Spíše než na rychlost nabíjení jsem byl osobně zvědavý na výdrž, která je, zdá se, opravdu excelentní. Během testování jsem iPhone zpravidla nabíjel jednou za dva necelé dny (od 100 % do 1 % se vybíjel přibližně 40 hodin) s tím, že jsem v noci aktivoval režim Letadlo, ale přes den hodně fotil, brouzdal po internetu, volal, chatoval na Telegramu, řešil e-maily a velmi často používal hotspot a byl připojený na 5G. Není tedy pochyb o tom, že ani extra náročným uživatelům, kteří doslova nepustí telefon z ruky, by měl iPhone 13 Pro vydržet minimálně jeden den. V systému pak můžete kromě kondice baterie sledovat údaje o využití za posledních 24 hodin/7 dní, případně zapnout režim nízké spotřeby nebo optimalizované nabíjení, kdy se telefon pokusí rozpoznat vaše (nabíjecí) zvyky a baterii udržovat pod 80 % ve chvílích, kdy iPhone nepotřebujete.

Líbilo se nám
  • extrémně dlouhá výdrž na nabití
  • relativně rychlé nabití na 70 % pomocí 20W adaptéru
  • režim pro šetření kondice baterie
Nelíbilo se nám
  • na nejrychleji se nabíjející smartphony ztrácí
  • Výkon pouze 7,5 W u běžného bezdrátového nabíjení
  • schází podpora reverzního bezdrátového nabíjení

Konektivita: chytré 5G a detailní vyhledávání díky UWB

Konektivita letošních iPhonů je tradičně bezchybná. Nechybí podpora 5G, přičemž by mělo nově 5G připojení fungovat inteligentněji a šetřit baterku, ale také Wi-Fi 6 nebo UWB, které dokáže přesně vyhledat například klíčenku AirTag. Naprostou samozřejmostí je podpora NFC, GPS, GLONASS, BDS, QZSS nebo Galileo.

Líbilo se nám
  • špičková konektivita

Fotoaparát: povedená inovace

Apple u nové řady modelů Pro neotálel a nasadil trojici zcela nových senzorů od Sony, mezi nimiž najdeme kromě hlavního snímače a trojnásobného optického teleobjektivu rovněž ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením, který tak nahradí dedikovanou makro kamerku.

Hlavní snímač Ultraširokoúhlý objektiv 3× teleobjektiv
Rozlišení 12 Mpx 12 Mpx 12 Mpx
Světelnost objektivu f/1.5 f/1.8 f/2.8
Ohnisková délka 26 mm 13 mm 77 mm
Velikost pixelů 1,9 µm 1,0 µm 1,0 µm
Stabilizace optická stabilizace obrazu s posuvem snímače bez stabilizace optická stabilizace
Zaostření Dual Pixel PDAF PDAF PDAF

Ačkoliv se nemusí snímky a obecně vzato postprocessing fotografií v podání iPhonů zavděčit každému, já osobně jsem z jejich kvality mile překvapen. Jako minulý rok i letos Apple zajistil, že budou snímky pořízené všemi fotoaparáty barevně sladěné a nedočkáme se tak toho, že by například fotografie z ultraširokoúhlého objektivu byly (výrazně) více do studena a z hlavního snímače měly zase teplý nádech. Ostatně teplejší nádech je pro iPhony typický, což je snadno viditelné například při srovnání s fotografiemi z Xperií, které obvykle fotí spíše do studenější modré.

Pokud fotíte hlavním snímačem, můžete se těšit na záběry, které oplývají líbivým barevným podáním (na můj vkus však někdy až příliš), ideálně nastaveným kontrastem i expozicí a v 99 % případů jsou zaostřené přesně tak, jak bych čekal. Detaily jsou také na velmi solidní úrovni za předpokladu, že snímek neplánujete tisknout v extra velkém formátu a nehodláte detaily zoomovat a zkoumat na velké obrazovce. Podobné zkušenosti mám i u teleobjektivu, který má vyšší ohniskovou vzdálenost i velmi slušnou clonu, takže s ním můžete vyfotit pěkné snímky za zhoršených světelných podmínek. U něj velmi dobrá schopnost zaostřit platí dvojnásobně, neboť u smartphonů s teleobjektivem se stejným ohniskem mi právě ostření z menších vzdáleností dělalo problém. Ultraširokoúhlý objektiv ve dne fotí velmi pěkně a ani v noci pravděpodobně nebudete zklamaní, i když je místy patrný šum a (jak ve dne, tak v noci) i deformace v rozích. Díky automatickému ostření jej však využijete také jako makro kamerku, kdy se dají pořídit velmi pěkné snímky a videa. Škoda jen, že o spuštění makro režimu rozhoduje telefon za vás a ve fotoaplikaci, která je extrémně svižná, není žádné dedikované tlačítko.

Ukázka fotografií z hlavního fotoaparátu, ultraširokoúhlého objektivu (včetně makra) a trojnásobného teleobjektivu
Ukázka portrétních režimů

Pokud chcete líbivé fotky z telefonu, je iPhone 13 Pro jednou z nejlepších voleb na trhu. Fotografie sice mnohdy nebudou příliš odpovídat reálným barvám a ani nebudou při zoomování pořízených snímků na velké obrazovce tak detailní jako jsou někdy u konkurence, celkově však nabídnou ucelený mix dobře fungujícího HDR (ve většině případů), správně nastaveného kontrastu i expozice, pěkných barev a v neposlední řadě i schopnost velmi dobře zaostřit na to, co je důležité. Daleko za sebou pak nechává iPhone 13 Pro konkurenci v oblasti natáčení videa, které je opět špičkové – velmi dobře stabilizované (i správně zaostřené) a nově podporuje také vychytávky typu filmového přeostřování.

Apple iPhone 13 Pro 1080p 30 FPS

Apple iPhone 13 Pro 1080p 30 FPS

Apple iPhone 13 Pro 1080p 30 FPS makro video

Apple iPhone 13 Pro 4K 30 FPS

Líbilo se nám
  • nové senzory zadních fotoaparátů
  • ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením
  • konzistentní podání snímků ze všech senzorů
  • špičkové video
  • rychlá fotoaplikace
Nelíbilo se nám
  • snímky často neodpovídají realitě (což se však od mobilu ani neočekává)
  • občas nižší míra detailů a horší HDR

Software: iOS 15 se vším všudy

Na téma iOS 15 a všech funkcí, které umí nebo se má brzy naučit, vás pravidelně informujeme na mobilenet.cz, proto spíš, než abych rozepisoval všechny jeho možnosti, popíšu, co jsem používal a co se mi nejvíc (ne)líbilo. První skvělou vlastností iOS 15 je celková svižnost systému, která zejména v kombinaci se 120Hz obnovovací frekvencí displeje podstatně zpříjemní používání telefonu. V iPhonu doslova nenajedete předinstalovanou aplikaci, kde byste museli zdlouhavě čekat na načítání, i aplikace třetích stran se navíc načítaly rychleji než u těch nejlépe vybavených telefonů s Androidem (konkrétně Call of Duty).

Dalším bodem, který vylepšuje uživatelský zážitek a mohl bych o něm napsat i při popisu konstrukce a zpracování, je haptická odezva, kterou Apple zkrátka zvládá nejlíp ze všech výrobců smartphonů. Na nejrůznější druhy vibrací při používání telefonu si rychle zvyknete a haptika u ostatních výrobců vám následně bude připadat přinejlepším průměrná.

Systém uživatele pečlivě informuje o tom, o jaká oprávnění aplikace žádá.

Nakonec bych rád krátce zmínil pěkně oddělenou roletku s kontrolními prvky (při posunutí prstu dolů z pravého rohu), případně seznam notifikací (při posunutí prstu dolů z levého horního rohu), automaticky generovanou knihovnu aplikací (takže nemusíte manuálně dávat aplikace stejného typu do složek), propracovaný režim soustředění nebo schopnost telefon po určitou dobu vyhledat, i když jej někdo odcizí a vypne se nebo vybije. V neposlední řadě chválím i za to, jak systém informuje uživatele o oprávněních, o které si aplikace žádá – například upozornění na to, že konkrétní aplikace bude sbírat data o uživateli i ve chvílích, kdy samotnou aplikaci nepoužívá, ale například nakupuje na internetu. Samozřejmě tato povolení nemusíte udělit, což se nelíbí Facebooku a dalším. Mezi věci, které se mi nelíbí, řadím například absenci procentuálního ukazatele nabití baterie přímo v ikonce baterie (vpravo nahoře) a pár dalších drobností spíše vizuálního rázu.

Líbilo se nám
  • systém velmi podrobně informuje uživatele o oprávněních, o které si aplikace žádají
  • velmi svižný chod celého prostředí
  • možnost vyhledat i vypnutý či vybitý iPhone
Nelíbilo se nám
  • chybějící ukazatel procenta baterie

Zhodnocení

Ačkoliv jsem zatím neměl příležitost dlouhodoběji používat iPhone 13 Pro Max nebo iPhone 13 mini, už nyní vím, že při rozhodování, který z nových iPhonů 13 koupit, bych zvolil právě tento model. Zachovává si relativně kompaktní rozměry, má velmi dlouhou výdrž na nabití, krásný 120Hz displej i novou a velmi dobře fungující fotovýbavu na zadní straně. Pochopitelně ani iPhone 13 Pro není zcela bezchybný, některé možná zamrzí v porovnání s jinými telefony s Androidem ne tak rychlé nabíjení či konektor Lightning. Přednosti však případné nedostatky bohatě vyváží. Pokud uvažujete o iPhonu 13, máte dostatečný rozpočet a iPhone 13 Pro Max je pro vás už příliš velký, doporučil bych vám právě iPhone 13 Pro.

Konkurence

Vlajková loď společnosti Samsung (běžné konstrukce) disponuje rovněž 120Hz obrazovkou s ještě vyšším jasem a čtečkou integrovanou přímo do displeje. Telefonu navíc nechybí desetinásobný optický zoom, UWB nebo prémiový design.

Samsung Galaxy S21 Ultra 512+16 GB

Rozměry165,1 × 75,6 × 8,9 mm, 228 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2100, 1×2,9 GHz + 3×2,8 GHz + 4×2,3 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh

Pokud se řadíte mezi ty, kteří ocení široké možnosti manuálního nastavení během focení a natáčení videí + preferujete klasickou kapacitní čtečku otisků na boku, nabízí se Xperia 1 III. Vlajka od Sony podporuje také reverzní bezdrátové nabíjení, při náročných úkonech se však dokáže zahřát a výdrž ani zdaleka nedosahuje hodnot iPhonu 13 Pro Max.

Sony Xperia 1 III

Rozměry165 × 71 × 8,2 mm, 187 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 120 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh

Foto: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz.

apple-iphone-13-pro
Klady
  • 120Hz plochá obrazovka s vysokým jasem
  • menší výřez Face ID
  • svižnost systému
  • kvalitní fotovýbava s povedeným nočním režimem
  • ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením (makro)
  • skvěle hrající stereo reproduktory
  • vysoká odolnost
  • skvělá konektivita včetně UWB
  • špičkový výkon
  • extrémně dlouhá výdrž
Zápory
  • chybí reverzní bezdrátové nabíjení
  • někomu může scházet Always-On
  • oproti konkurenci pomalejší nabíjení
  • nepraktické lesklé rámečky
Diskuze ke článku
Ivosh Kingfisher
Ivosh Kingfisher
Líbí se mi zase ta jakoby "nestranná" recenze :D zmenšený notch dát do kladů a zároveň v těch málo záporech ještě zdůraznit, že jen někomu může scházet Always on :/
Že klasicky chybí čtečka otisku prstů v displeji, to se radši nezmíní vůbec, přitom je to v době roušek a respirátorů zásadní nedostatek.
Stejně tak je v dnešní době, kdy se zvlášť Apple ohání ekologií, aby zdůvodnil chybějící nabíječku u telefonu přes 30k, zásadním nedostatkem chybějící USB-C konektor...
Takhle, aby nebyla mejlka, já po letech odpírání Applu pravděpodobně poprvé do něj už půjdu, zejména kvůli té kompaktnosti, konečně 120hz displayi, výdrži a už konečně taky skvělým foťákům. Nicméně ta snaha snižovat za každou cenu případnou kritiku iPhonu je vážně směšná. Je to telefon za 32 tisíc v rozumné paměťové variantě a tak prostě musí být všechny nedostatky v závěrečném shrnutí jasně uvedeny
Petr Paulika
Petr Paulika
Asi bych šel do té Xperie 1 III. Jinak díky za skvělou recenzi.
Marhule Humule
Marhule Humule
Naposledy upraveno: 2. 10. 2021 19:13
iPhone 13 Pro je z technologického hlediska určitě impozantní kousek. Koho ale proboha napadlo dávat tam ten lesklej rám? Kterej navíc řeže do ruky. Třeba iPhone 13 Pro Max ve zlaté barvě vypadá jak laciná plastová hračka. Připomíná mi to takové ty "pochromované" plastové cetky z vietnamské tržnice. Přitom to stačilo udělat jenom s matnou úpravou...
Rosťa Neupauer
Rosťa Neupauer
Mám Mi11 Ultra a objednal jsem si Ip13Pro Max, jsem zvědav jak si iPhone povede proti konkurenci, bude to můj první iPhone vůbec.. nevím jestli rozdycham chybějící čtečku, Always On, rychlé nabíjení atd...ale chci dát tomu "technologickému zázraku" šanci :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze