Proč můžeme na chytré hodinky od Googlu letos zapomenout?

Proč můžeme na chytré hodinky od Googlu letos zapomenout?
  • Google se letos nechystá oznámit chytré hodinky
  • Společnost se rozhodla raději soustředit na poskytování kvalitní podpory výrobcům hodinek s Wear OS

Pokud jste se po představení nových Pixelů těšili, že bude portfolio doplněno i novými hodinkami, asi si ještě chvíli počkáte. Oznámení „Pixel“ hodinek po boku Pixelu 3 a 3 XL se totiž nechystá. Zástupce společnosti Google během rozhovoru na serveru tomsguide oznámil, že pro chytré hodinky jednoduše není místo.

Nemyslím si, že bychom nyní byli schopni zákazníkům nabídnout chytré hodinky univerzální velikosti,“ prohlásil Miles Barr, vedoucí úseku inženýrství pro Wear OS. Místo toho se Google chystá zaměřit na kvalitní podporu výrobců hodinek s Wear OS. Největší z nich představuje skupina Fossil Group – na veletrhu IFA oznámila nové modely hodinek Skagen, Casio a Diesel.

Velká očekávání vzbudil zejména květnový tweet od Evana Blasse, jehož předpovědi se v minulosti ukázaly být pravdivé. Na sociální síť napsal, že podle důvěrného zdroje se chystá Google oznámit chytré hodinky. V úvahu také přichází možnost, že představení hodinek bylo doopravdy v plánu, ale muselo být z nějakého důvodu přesunuto na příští rok nebo byl v mezičase vývoj pozastaven.

WEar Os

Oznámení nových hodinek od Googlu by také dávalo smysl v návaznosti na aktualizaci Wear OS a očekávaným představením nového procesoru pro chytré hodinky od Qualcommu, jež se má uskutečnit již 10. září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze