Pro HTC One X je k dispozici významná aktualizace

27

HTC One X během svého krátkého působení na trhu obdrželo již tři aktualizace v řadě. Ty především odstraňovaly chyby a výkon telefonu. Ovšem čtvrtá aktualizace je mnohem významnější. Přináší novou verzi Androidu 4.0.4, novou verzi Sense 4.1 a další množství různých vylepšení. HTC ji nazývá jako servisní aktualizaci.

HTC One X - oficiální fotografie

TIP: Recenze HTC One X – Velkolepá jednička

Majitelé vlajkové lodi HTC One X by měli zbystřit. Od včerejšího dne totiž HTC začalo s uvolňováním aktualizace číslo 2.17.401.2, označované jako "Maintenance Release". Ta přináší celou řadu změn a novinek. Klíčovou změnou je integrace nové verze Androidu 4.0.4. Tato verze se obecně vyznačuje vylepšením pohotovostní výdrže, zvýšením výkonu a odstraněním celé řady bugů a jiných chyb. Další důležitou změnou je nová verze uživatelské nadstavby Sense 4.1. Nová verze Sense zjednoduše práci se záložkami internetového prohlížeče, ve fotoaparátu zlepšuje funkčnost vyvážení bílé a rovněž optimalizuje rychlost a plynulost kontinuálního zaostřování. Nová je i klávesa pro přepínání mezi přední a zadní kamerou. V oblasti grafiky u nového Sense došlo k vypuštění některých 3D prvků a přibyla i nová živá tapeta, která zlepšuje výkonnost samotného přístroje. Celkově by mělo být prostředí čistší a výkonnější.

Čtěte

V ostatních změnách se uvádí lepší optimalizace paměti RAM a její nakládání s ní a zlepšení celkové stability přístroje. Softwarovou záplatu obdrželo i zvukové vylepšení Beats Audio. Uživatelům usnadní přihlášení do sítě Facebook nová funkce Single Sign-in for Facebook. Stačí jedno přihlášení pro všechny aplikace v telefonu, využívající tuto sociální síť. Odpadá tak několikanásobné, na sobě nezávislé přihlašování do různých aplikací.

Aktualizace je dostupná prostřednictvím technologie OTA. K jejímu stažení je zapotřebí být v dosahu bezdrátové sítě Wi-Fi nebo mít datový tarif s vysokým limitem FUP.

Některé názory uživatelů

Na internetu se již objevují některé první dojmy z aktualizace. Uživatelé uvedli, že nové Sense 4.1 je citelněji rychlejší, nabízí rychlejší a svižnější odezvu díky částečnému omezení některých 3D prvků. Vyšší výkon má údajně na svědomí i nová živá tapeta. Doslova citelný nárůst výkonu je znát ve výsledcích provedených v programu Quadrant, ve kterém se skóre s novou aktualizací zvedlo na neuvěřitelných 5900 bodů. Dále se zlepšila i pohotovostní výdrž baterie a zahřívání již není tak znatelné.

S novou aktualizací dosáhlo One X výsledku v Quadrantu obdivuhodných 5900 bodů

Co vy čtenáři? Byla vám již nová aktualizace nabídnuta? Zaznamenali jste i jiná vylepšení, než jsme uvedli v tomto článku? Registrujete nějaké bugy, či nedostatky? Podělte se s námi i ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem níže.

TZ: HTC
Diskuze ke článku
Michal
Ještě jste zapoměl na tlačítko menu, teď už se dá vyvolat pravým fotykovým tlačítkem. Jinak ta aktualizace se povedla, všechno je krásně plynulý.
mich z mich
Ešte keby niečo pre starsie modely z roku 2011 (sensation x e).Tiež by sa mu zislo trošku popostrčiť....
gotys
Mohu potvrdit, plynulost je nyní maximální a při pohledu na graf baterie je perfektně zvládnuté řízení spotřeby energie (přes noc úbytek 2%). Mám doma i Xperii S a tak mi nedalo porovnat fotografie. One X je bez diskuze lepší a dovolím si říct, že je nejlepší Android fotomobil (po této aktualizaci)
Martin
Aktualizaci malou 1800mAh baterii nenahradis :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze