Přivítejte Huawei Watch GT4, stylové hodinky s dlouhou výdrží a chytrými funkcemi

1
Přivítejte Huawei Watch GT4, stylové hodinky s dlouhou výdrží a chytrými funkcemi
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinkám jsou odolné dle IP68 a mají displej s vysokým jasem
  • Huawei Watch GT 4 disponují senzorem TruSeen 5.5 pro pokročilý monitoring zdraví

Huawei dnes v Barceloně odhalil novou řadu hodinek Huawei Watch GT 4, které dorazí v pánském i dámském provedení. Nejnovější chytré hodinky čínského výrobce sází na elegantní design a pestrou paletu zdravotních i fitness funkcí.

Přivítejte Huawei Watch GT4, stylové hodinky s dlouhou výdrží – první pohled

Pro pány i pro dámy

Huawei Watch GT 4 jsou nabízeny ve dvou velikostech s průměrem pouzdra 46 mm a 41 mm o hmotnosti 48 g, respektive 37 g. Ačkoliv se nejedná o nejvyšší řadu hodinek (tu Huawei označuje pouze číslem a i u řady GT uvádí modely s přídomkem Pro), jedná se vzhledem o prémiové hodinky. Huawei letos zapracoval na designu, který se pojí s širokou nabídkou nových ciferníků.

Huawei Watch GT 4 (46mm)

V redakci testovaná dámská varianta s koženým páskem tak vypadá velmi elegantně (řemínek má šířku uchycení 18 mm), stejně tak zelené (pánské) provedení však zaujme. Pásek o šířce 22 mm tvoří kompozitní materiál s obšíváním, jenž působí dostatečně elegantně, ale zároveň je vhodný i na sport. Samozřejmostí je rovněž odolnost dle IP68 či standardní voděodolnost do 5 ATM. Sklíčko displeje však není safírové. Během používání nás mimo jiné zaujala rovněž kvalitní haptická odezva, kterou si vychutnáte především při otáčení korunky na pravém boku.

Huawei Watch GT 4 (41mm)

Za zmínku nepochybně stojí i obrazovka s uhlopříčkou 1,42", respektive 1,32". Huawei nasadil kvalitní AMOLED panely s velmi vysokým maximálním jasem a jemností v obou případech přesahující 300 PPI. Velmi svižně funguje také rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí i automatická regulace jasu. V rámci operačního systému HarmonyOS byly upraveny obrazovky, které sdružují ikonky s rychlým přístupem k různým funkcím.

Vylepšený monitoring zdraví i spánku

Velkou novinkou Huawei Watch GT 4 má být vylepšený senzor TruSeen 5.5+ s vylepšenou přesností měření srdečního tepu a chytrý kalendář menstruačního cyklu. Huawei TruSleep 3.0 umí automaticky detekovat spánek a jeho různé fáze, ale také dýchání během spánku.

Novinkou je i pokročilé měření kalorií a kalorický management. Konkrétně se jedná o pokročilou analytiku kalorických trendů, metabolického spalování a také možnost generovat personalizované plány. Se sportovními funkcemi se pojí i vylepšená anténa pro navigační služby, jako je GPS, Galileo apod. Přepracovány byly také „kroužky aktivity“, které dávají uživateli informaci o tom, jak plní nastavené cíle.

Za zmínku stojí rovněž tradičně dlouhá výdrž, která činí u pánské verze až 2 týdny na nabití, jeden týden pak u dámského provedení. Nabíjení probíhá skrze nabíjecí kolébku zakončenou USB-A, která se nachází v balení.

Cena a dostupnost

Chytré hodinky řady Huawei Watch GT 4 jsou dostupné od dnešního dne za cenu startující na 6 tisících korunách, viz přiložená tabulka. K nákupu lze získat sluchátka FreeBuds SE 2.

Cena v Kč Cena v EUR
Huawei Watch GT 4 46mm černé 5 999 249
Huawei Watch GT 4 46mm hnědá kůže 6 499 269
Huawei Watch GT 4 46mm nerezová ocel 8 499 349
Huawei Watch GT 4 46mm zelené 6 499 269
Huawei Watch GT 4 41mm bílá kůže 5 999 249
Huawei Watch GT 4 41mm zlaté 6 999 299
Huawei Watch GT 4 41mm nerezová ocel 9 499 399
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 14. 9. 2023 20:07
Aký je rozdiel medzi 41 a 46mm oceľovou verziou keď menší 41mm model je drahší o 50e? Tie základné 46mm za cenu 249e sa určite oplatia za tu cenu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze