Huawei Watch GT 4 jako ideální hodinky pro sportovce: jaké jsou jejich přednosti?

12
Huawei Watch GT 4 jako ideální hodinky pro sportovce: jaké jsou jejich přednosti?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky mají pokročilý monitoring kalorií včetně speciálního ciferníku
  • Na základě přijatých kalorií jsou schopné individuálně upravit tréninkový plán
  • V aplikaci Huawei Zdraví najdou uživatelé široké množství dat, která lze exportovat

Nová řada chytrých hodinek Watch GT 4 dorazila na trh celkem v 7 různých provedeních, která osloví nejen pánské, ale i dámské publikum. Pozornost si však nezískají pouze samotným designem a zpracováním, ale rovněž pokročilými zdravotními a sportovními funkcemi, na které se zaměříme v tomto článku.

Ideální hodinky pro sportovce

Pokud aktivně sportujete, ať už se jedná například o návštěvu fitka, pravidelně běháte nebo třeba jen o víkendu rádi vyrazíte na túru, měření sportovních aktivit pro vás může hrát důležitou roli. Zásadní je přitom nejen množství naměřených dat a jejich spolehlivost, ale také schopnost je přehledně prezentovat uživateli a nadále mu s nimi umožnit pracovat. Huawei Watch GT 4 v tomto ohledu naštěstí všechny požadavky splňují, navíc potěší, na poměry velkého množství chytrých hodinek, i nadstandardní výdrží na nabití až 2 týdny u pánské varianty.

Huawei Watch GT 4 – videorecenze

Začněme samotnými rozměry, respektive hmotností hodinek, která je i u větší pánské varianty velmi příjemná pro sportovní aktivity. Hodinky mají standardní, tedy víceméně kulaté (osmiúhelníkové) pouzdro z nerezové oceli, které je relativně tenké, a tudíž se hodinky dobře „rozprostřou“ na zápěstí. V kombinaci s nijak vysokou hmotností pak nebudete mít ani při rychlejším běhu (s normálně utaženým řemínkem) pocit, že máte na zápěstí velké hodinky, které by vás nějak omezovaly nebo způsobovaly diskomfort. Naprostou samozřejmostí je i voděodolnost do 5 ATM či standard IP68 chránící rovněž před prachem apod.

Pokročilé sledování kalorií a tréninkové plány na míru

Samotných druhů sportovních režimů je pak mnoho, avšak tím se dnes chlubí každé druhé chytré hodinky. Huawei k široké nabídce podporovaných sportů přidává zajímavý prvek personalizovaných tréninkových plánů založených na kalorických trendech z hlediska příjmů i metabolického a tréninkového spalování, což je velmi zajímavá funkce. Díky pokročilému sledování kalorií (i speciálnímu ciferníku) tak mohou uživatelé zadávat údaje o kaloriích a hodinky je budou pravidelně informovat o tom, zda jsou v souladu s aktuálním cílem. Rovněž podle zadaných dat upraví tréninkový plán. Nutno dodat, že aplikace Huawei Zdraví, skrze kterou se hodinky propojí s Androidem i iOS, umožňuje rovněž spárování s chytrou váhou. Uživatelé tak mohou mít perfektní přehled a využít třeba i možnosti propojení s hrudním pásem, který lze do aplikace rovněž přidat a lze jej propojit i přímo s hodinkami.

Další aspekt, který stojí za zmínku, je množství naměřených dat a jejich prezentace, která opět potěší milovníky čísel, zejména grafů. Zatímco u některých chytrých hodinek je prezentace naměřených dat poměrně strohá, v aplikaci Huawei Zdraví se můžete těšit na pěkně znázorněná data o zaznamenané trase (s možností animace uběhnuté trasy i zobrazení několika stylů map), rychlosti naměřené v různých segmentech i různých tabulek a záznamů v čase o tepové frekvenci, její obnově, rychlosti, nadmořské výšce a další. Nechybí ani sekce o podrobnostech, kde si lze prohlédnout další informace, jako je průměrná tepová frekvence, spálené kalorie, vzdálenost, čas, námahu či předpokládanou dobu zotavení.

V kombinaci s možností data exportovat do formátů GPX, TCX nebo KML, díky čemuž je s nimi možné nadále pracovat (například v rámci oblíbené Stravy, Komoot či Runtastic), je pak využití zaznamenaných údajů skutečně široké. V neposlední řadě stojí za zmínku i nový senzor TruSeen 5.5+ pro ještě přesnější monitoring.

Huawei Watch GT 4 46 mm

Konstrukce46 × 46 × 10,9 mm, 48 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor524 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Tom Novak
Tom Novak
Placená reklama?
Za cenu Garminu ten čínský šrot s hnojem Harmony OS:)
Doufám že Huawei dobře platí...
Josef Vik
Josef Vik
Milá redakce, pokud mi řeknete, jak na čistém Androidu u Motoroly 40 Edge povolím oprávnění pro aplikaci Huawei zdraví, bez které jsou hodinky naprosto k hov.u, tak se můžeme teprve začít bavit, zda jsou tyto hodinky vůbec k něčemu dobré. POZOR Android 13 odmítá aplikacím od Huawei povolit oprávnění z důvodu bezpečnosti!! Vůbec ty hodinky nekupujte. Jen vyhodíte peníze z okna.
avenged avenged
avenged avenged
Zatím jedny z nejlepších hodinek, které jsem zkoušel a testoval. S aplikací není žádný problém a každou chvíli na ní chodí i zlepšující aktualizace. Sem tam se najde i dobrá aplikace, která jde do hodinek doinstalovat.Mereni všeho , až na teplotu těla,velmi přesné,s hrudním pásem famózní. Výdrž velmi dobrá,stabilita připojení bez nejmenšího zaváhání. Odeodolnost při plavání a to i v moři cca po hodině ,bez problémů. Volání,notifikace, vše na sto procent. Placení s hodinkami bohužel stále nejde i přes slibovanou kooperaci s Curve, která je zatím v nedohlednu. . A co pořád chybí je ve sportovních aktivitách fotbal, byť u ctyrek se to dá aspoň nakonfigurovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze