Příští možný tah Microsoftu? Skládací Surface Phone

34

Poslední dobou se zdá, že to Microsoft s telefony zcela zabalil, nicméně sám nadále tvrdí, že to tak rozhodně není. Pouze hodlá k novým produktům přistupovat odlišně než konkurence. Tuto podmínku by mohl splňovat případný Surface Phone, který by vsadil na skládací konstrukci.

Microsoft

Na sklonku loňského roku Microsoft tvrdil, že nechce jít cestou obyčejných mobilních telefonů, ale naopak přinést uživatelům netradiční zážitek. Tuto skutečnost by mohl potvrzovat také nově objevený patent Microsoftu, který zmiňuje skládací zařízení. V patentu je jasně popsáno, že by zařízení mělo vícero využití v různých režimech složení. Mohlo by fungovat jako mobilní telefon s tím, že by bylo přeložené na půl a displej by tak byl aktivní jen z jedné poloviny. Stejně tak by bylo možné zařízení rozložit do jedné plochy, čímž by vznikl tablet. Počítá se také s dalšími režimy využívání. Skládací konfigurace sice bude mít zřejmě za následek větší tloušťku zařízení, nicméně by ji měly vyvážit právě zmíněné možnosti využití.

TIP! Toto je budoucnost: Lenovo nám ukázalo ohebný mobil i tablet

Patent společnosti Microsoft na skládací zařízení

Nasazení skládací konstrukce do řady Surface by dávalo jasný smysl, neboť produkty Surface se vždy snaží definovat vlastní kategorii mobilních zařízení. Závěrem je však nutné podotknout, že na skládacím telefonu pracují i další výrobci. Nejčastěji se hovoří o jihokorejském Samsungu, ale prototypy již loni ukázalo také čínské Lenovo.

Lenovo CPlus a Folio – Lenovo TechWorld 2016

Zdroje: mspoweruser.com