Příští generace iPhonů se pravděpodobně pochlubí 120Hz displejem

9
Příští generace iPhonů se pravděpodobně pochlubí 120Hz displejem
  • Apple do iOS integroval možnost využívat 120Hz obrazovku již v roce 2017
  • Například Pixel 4 disponuje 90Hz displejem

Nové iPhony 11 přinesly hned několik vylepšení, z nichž nejzásadnější je pravděpodobně přítomnost ultraširokoúhlého objektivu. Displej u základního iPhonu 11 však stále spoléhá pouze na technologii Liquid Retina HDR (TFT IPS panel) a lépe vybavené iPhony 11 Pro (Max) pro změnu na novou Super Retina XDR obrazovku, která se opravdu povedla, nicméně nenabídne obnovovací frekvenci vyšší než průměrných 60 Hz.

Zásadnějších inovací bychom se měli dočkat až s příchodem příští generace iPhonů, která pravděpodobně přinese jiný design a kdoví, možná dokonce dáme sbohem neoblíbenému výřezu. Jednou z novinek má být podle informací Digitimes rovněž přítomnost 120Hz obrazovky, kterou se chlubí například herní ROG Phone II od ASUSu.

Apple přitom do iOS integroval možnost využívat 120Hz obrazovku již v roce 2017 s příchodem 10,5palcového iPadu Pro a jeho větší 12,9" varianty. Zvýšená obnovovací frekvence zlepšuje rychlost odezvy a celkově vylepšuje uživatelský zážitek z používání. Veškeré skrolování či pohyb v menu telefonu je více plynulý, stejně tak jako hraní her.

Například poslední generace Pixelů 4 se chlubí 90Hz obrazovkou a skvělým hodnocením v benchmarku DisplayMate, a tak se předpokládá, že Apple s novou generací iPhonů konkurenci přinejmenším dožene.

Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
No konečně.
Offečka Jablečna
Pozor, první čínský garážový lepič drojdů ohlásí telefon se 120 Hz obrazovkou za 3, 2, 1...
Pepe
Jaký je reálný přínos 120Hz oproti 90Hz?
Pochopil bych to ve hře, jenže jabka nikdy 120FPS neměly.
Videu dostačuje 90Hz.
mark
A už len od 41999Kč 64Gb varianta :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze