Příspěvek na Twitteru bude moci mít nově až 280 znaků

2
Příspěvek na Twitteru bude moci mít nově až 280 znaků
Fotografie: Twitter
  • Poprvé v historii Twitteru dochází k navýšení limitu délky jednoho tweetu
  • Změna proběhne postupně v několika vlnách

Sociální síť Twitter je mezi námi již od roku 2006 a od samotného počátku si každý uživatel musel vystačit s délkou jednoho tweetu maximálně 140 znaků. Nyní se však společnost rozhodla, že přistoupí ke změně a limit délky jednoho tweetu zdvojnásobí na 280 znaků. Společnost to ve svém oznámení zdůvodňuje tím, že mnoha zejména anglicky mluvícím uživatelům 140 znaků nestačí a svá sdělení musí rozdělovat do dvou tweetů.

Na druhou stranu se s tímto problémem nepotýkají východoasijští uživatelé, kterým 140znaková délka jednoho tweetu postačuje. Těmto uživatelům tak Twitter limit délky příspěvku měnit nehodlá. Týkat se to má například čínských, japonských a jihokorejských uživatelů. Za vzpomenutí stojí tak dřívější důvod omezení na 140 znaků. Zpočátku bylo možné příspěvky na Twitter přidávat i pomocí SMS zprávy. Jak jistě víte, limit délky jedné SMS zprávy je 160 znaků. S dalšími doplňujícím znaky pro správné odeslání se tak zpráva na Twitter musela vměstnat do 140 znaků. Služba zasílání tweetů přes SMS je však dávno minulostí, takže není důvod se starého limitu držet.

Twitter
Srovnání délky shodné zprávy na Twitteru v angličtině, španělštině a japonštině

Změna délky jednoho tweetu je aktuálně zpřístupněna úzké skupině uživatelů, avšak již velmi brzy se dostane mezi všechny, vyjma výše zmíněných.

Stáhnout Twitter

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.twitter.com

Diskuze ke článku
Kensi M. Blye
Kensi M. Blye
Zbytečný krok. Twitter twitterem dělá právě 140 znaků
Matkal
To už to došlo tak daleko, že se uvádí odkaz na stažení pro BB, ale pro WP ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze