Připravte se na chytřejší Foursquare pro Android

3

Bojíte se, že vás někdo skrz telefon může neustále sledovat? Foursquare v tom vidí budoucnost a začíná vypouštět novou funkci, která neustále kontroluje vaši polohu a na základě toho vás upozorňuje na zajímavé nabídky v okolí, na přátele, které byste mohli chtít potkat, a postará se o to, že nebudete tápat ani v cizím městě.

Pokud jste se právě vrátili z nového sci-fi snímku Elysium, tak vás tato zpráva příliš nepotěší. Strach z toho, že vás někdo může neustále sledovat poslední dobou roste. A poukazují na to nejen sci-fi snímky, ale i dnešní média. Foursquare se nás ale snaží přesvědčit, že taková budoucnost je lepší. Právě totiž spouští novou chytrou verzi pro Android (zatím jen pro pár tisíc vyvolených), která funguje neustále, i když zrovna nemáte puštěnou aplikaci. Co speciálního umí a co z toho budete mít vy? Aplikace funguje ve dvou směrech. Prvně jste to vy a vaši přátelé - aplikace vás notifikací upozorní například na to, že se ve vašem okolí nachází přítel. Třeba byste se s ním mohli chtít setkat.

Druhé spojení probíhá mezi vámi a Foursquare databází. To bude fungovat tak, že když třeba přijedete do sousedního města nebo kamkoliv jinam, tak vás aplikace upozorní na zajímavá místa v okolí. Představte si, že vystoupíte na letišti a aplikace vám například sama nabídne oblíbené obchody nebo restaurace, bez vstupu do aplikace, rovnou v notifikační liště. A když už si třeba do nějaké restaurace sednete, tak na vás vyskočí upozornění, že zrovna včera tu byl váš kamarád a dal si to a to. Nejlépe vám ještě ukáže fotku. Foursquare si od aplikace slibuje, že bude fungovat jako váš šestý smysl. A co na to baterie? Celodenní používání se prý rovná dvaceti minutám hraní Angry Birds. Během následujících měsíců by funkce měla být dostupná na všech Androidech a iOS bude následovat po nich. Co si o tom myslíte? Chcete, aby vás aplikace neustále s něčím "otravovala"?

Zdroje: blog.foursquare.com

Diskuze ke článku
Ondra
Už vidím,jak mě to otravuje v rodném městě ...
bb
Tohle může chtít snad jen dobrovolný otrok
bb
Tohle může chtít snad jen dobrovolný otrok

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze