Přichází Messenger Rooms. Videokonference až pro 50 uživatelů

2
Přichází Messenger Rooms. Videokonference až pro 50 uživatelů
Fotografie: Facebook
  • K využití nebude zapotřebí účet u Facebooku
  • V nadcházejících týdnech Facebook zahájí testování

Z důvodu panující pandemie nového typu koronaviru Facebook zaznamenal zvýšenou poptávku po jeho video službách. Na mnoha trzích se například videohovory v aplikacích Messenger a WhatsApp takřka zdvojnásobily oproti obvyklým číslům. Nárůst počtu sledujících vykazují také služby Facebook Live a Instagram Live. Facebook si je vědom, že lidé v posledních týdnech zůstávají spíše doma a omezují kontakt s blízkými. Z tohoto důvodu jim hodlá vyjíst vstříc a vylepšit možnosti, jak se co nejpohodlněji setkat alespoň virtuálně.


Skrze oficiální stránky společnost představila Messenger Rooms, které mají celý proces hromadného videohovoru usnadnit. Prozatím není jisté, že v českých luzích a hájích bude využíván doslovný překlad, tedy Facebook místnosti, ale pro aktuální potřeby s tím počítejme. Z Facebooku nebo Messengeru si založíte vlastní místnost, do které následně přizvete, koho jen budete chtít. Příjemnou zprávou je, že osoba nemusí vůbec vlastnit účet na Facebooku. Pozvánka bude obsahovat běžný odkaz, po jehož rozkliknutí se uživatel dostane do místnosti.

Facebook Messenger
Messenger Rooms

Messenger Rooms jsou koncipovány pro až 50 účastníků bez jakéhokoliv omezení. Vaši aktuální místnost můžete sdílet skrze klasický příspěvek, skupiny nebo události na Facebooku. V přípravě je také možnost vytvoření nové místnosti skrze aplikace Instagram Direct, WhatsApp a Portal. V nadcházejícím týdnu započne testování funkce ve vybraných regionech, přičemž v dalších týdnech se má rozšiřovat do dalších zemí. Bohužel Facebook dostupnost nijak více neupřesnil a nevíme, kdy si ji budu moci užít i čeští uživatelé.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
Rádoby nezávislost.
Hodně velkým obloukem se vyhíbám všemu, co se jeno malinko otřelo o Facebook.
Facebook ?
Profláknuté a nedůvěry hodné.
Podvodné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze