Prémiová Xperia 1 II od Sony ve videích: fotografka i hudebnice

9
Prémiová Xperia 1 II od Sony ve videích: fotografka i hudebnice
Fotografie: sony.com
  • Nová Sony Xperia 1 II klade důraz na poslech hudby + fotografické i video schopnosti
  • Japonský výrobce všechny přednosti představuje v instruktážních videích

Sony včera představilo Xperii 1 II. Jen prostý pohled na výbavu naznačuje, že Sony nenechalo vůbec nic náhodě. Nadále ctí svůj designový směr a zůstává originální. Novince navíc nechybí žádná podstatná funkce. Má obrovský 4K displej, výkonný hardware, nadějné fotoaparáty, odolnost, bezdrátové nabíjení a dokonce i 3,5mm jack. Pár hodin po představení a prvotním nadšení nás Sony ale polilo studenou vodou, a to oznámením ceny přesahující hranici 30 tisíc korun. Výrobce však telefonu věří, o čemž svědčí i přísun nových videí, které novinku pečlivě představují.

První video nazvané „Built for speed“ je komplexní. Výrobce zde vypichuje klíčové vlastnosti novinky, jejichž společným jmenovatelem je rychlost. Není žádného divu, telefon pohání Snapdragon 865.

Druhé video se věnuje zvukové stránce telefonu, která je rovněž nekompromisní. Již jsme si řekli, že nechybí 3,5mm jack a Sony se ve sluchátkách chlubí prostorovým zvukem. Vhod jistě přijdou i čelní stereo reproduktory.

Sony nemohlo nezmínit vysoce kvalitní displej. Ano, nemá 90/120 Hz, ale i přesto dokáže zaujmout. Jde o protáhlý OLED panel s 6,5palcovou úhlopříčkou a ultra jemným 4K rozlišením.

V dalším videu si výrobce bere na paškál fotoschopnosti, které čerpají možnosti z fotoaparátů Sony Alfa. Xperia 1 II je vybavena trojicí snímačů a pokročilým systémem ostření, který například dokáže pečlivě zaostřovat na lidské či zvířecí oči a pořídit ostré záběry i za zhoršených světelných podmínek.

Nakonec zde máme vyzdvihnutí možností záznamu videa. Sony se pyšní manuálními možnostmi úpravy videa i filmovým formátem 21:9. Jistě jste si také všimli, že všechna propagační videa Sony vydává v tomto formátu a pokud máte telefon s jiným poměrem stran, nevychutnáte si je tolik.

Sony Xperia 1 II

Rozměry166 × 72 × 7,9 mm, 181 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 865, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
bublaka
kdyby Sony Mobile pro jednou spolklo tu japonskou hrdost typu "jsme lepsi nez korejci" a premysleli racionalne "tento rok nasadime "potupně" nizke ceny o kterych vime ze neodpovidaji nasi super kvalite" ... vydelali by/prodelali by +/- stejne ... ze jako treba ze 4 prodanych levnejsich by meli stejny zisk jako z 1 aktualne naceneneho... tak se mohli tento rok opetovne vryt do povedomi uzivatelu a ve 2021... mohli cenu trochu lehce navysit.... Za tuto cenu to koupi par fanboyu po Evrope, par procent japoncu a to je vse. Leda by k predobjednavkam davali Xbox PS5 a jeste nejake sluchatka. Pritom za 17500 bez darku by se prodaval lip nez za 31000 s darkama. Znacka Sony v mobilech neni to co iPhone. Cena je mimo realitu a pulku tech veci a featur co tento telefon nabizi bezny clovek nevyuzije - manualni foceni a poloprofi video mod.. pekneee, vetsina lidi to pouzije 1x nebo 2x... takto se nevraci na zpet do povedomi spolecnosti. Dobra sebevrazda od Sony, hezky japonsky, stylove.. Na ukazku moznosti na konferencich fajn, vetsina novinaru, influenceru a odbornych clanku to oceni, sami tito lidi co to pochvali si to ale nekoupi :) Jako prazak (vsude plno lidi) si dost vsimam co lidi pouzivaji na mobily, v mhd, v oc a tak... kdy jsem naposledy zahledl xperii?krom te co mam ja? - nepamatuju se :D Cena / vykon je mimo... u vetsiny modelu za poslednich XY let.
Reklama...
...je věc jedna, realita druhá. Až ta ukáže nakolik důkazy odpovídají slibům ;)
Pere
Mio: Napríklad taká Xperia 5 ktorú vlastním si z pohybom dokáže poradiť ukážkovo.Jednak stále ostrí na oko a pri rýchlom pohybe buď objektu alebo mňa ako fotografa urobí až 4 fotografie z ktorých nájsť rozmazanú fotku je normálne problém.Testoval som teraz na karnevale kde bolo pohybu neúrekom a fotky aj pri umelom osvetlení velmi pekné F1,6. Čo dokáže Xperia 1 ll sa ešte len uvidí ale predpokladám že tieto podstatné fičúrky budú ďaleko viac zdokonalené .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze