Microsoft možná představí ohebný smartphone s uzamknutelnou polohou displeje

aktualizováno
Microsoft možná představí ohebný smartphone s uzamknutelnou polohou displeje
  • V roce 2019 by měl Microsoft představit přímou konkurenci pro iPad Pro 12,9" s UBS-C dobíjecím konektorem a zaoblenými rohy obrazovky
  • Na své si přijdou i milovníci her, měla by vyjít nová verze herní konzole Xbox One

Aktualizováno 14. 12. 2018

Dnes zveřejněná patentová přihláška, která byla podaná již v srpnu 2017, odhaluje plány Microsoftu na výrobu ohebného smartphonu. Ten by měl mít hned dva displeje a miniaturní pant, jež má v sobě zabudovaný mechanismus, pomocí kterého lze uzamknout polohu displeje. Popis rovněž uvádí, že zařízení by mělo mít takový rozměr, aby se vešlo do kapsy uživatele. Stejně jako u jiných patentů však ani tento nákres nemusí být shodný s reálnou podobou ohebného zařízení.

Původní informace z 3. 12. 2018

Je tomu už nějakou dobu, co jsme naposledy slyšeli o ohebném smartphonu Andromeda z dílny Microsoftu. Podle publikace Beneath A Surface od Brada Samse se nové ohebné zařízení dostane mezi zákazníky již v roce 2019 a všechny nás překvapí. Kniha rovněž podává zajímavé detaily o tom, jak bude celé řešení fungovat.

Projekt Andromeda je v knize popisován jako tablet, který ve složeném stavu funguje jako běžný smartphone. Pokud se vám stýská po dlaždicích, které byly k vidění v mobilním operačním systému od Microsoftu, a doufali jste, že se k nim Microsoft vrátí, máte smůlu. Žádné zmrtvýchvstání se totiž nekoná. Má se jednat o plnohodnotná Windows s několika drobnými úpravami.

Kniha rovněž zmiňuje několik dalších zařízení, které se Microsoft chystá oznámit. Mezi ně patří i Surface s procesorem od AMD namísto doposud běžného Intelu. Přepracované Surface Studio a také přímá konkurence pro iPad Pro 12,9" s UBS-C dobíjecím konektorem a zaoblenými rohy obrazovky. Na své si přijdou i milovníci her, podle knihy v nadcházejícím roce vyjde nová verze konzole Xbox One.

Diskuze ke článku
kleinak
Jo,jo, Ms už toho nakecalo.
Jsem zvědav s čím vylezou, pokud ano a na jak dlouho to budou podporovat, snad NÉ jako WP10 to jim vydrželo něco málo přes 2 roky a to je smutné.
Ondra
Ani za zlaty prase :) MS si se mnou utrel rit uz dvakrat, potreti jim nenaletim...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze