Přání vyslyšena: HTC One s microSD a dual SIM míří do Evropy

16

Povedený špičkový telefon od tchajwanské společnosti HTC - model One, přichází do Evropy v nové, ''inovované'' verzi. Tentokrát se můžete těšit na podporu dvou SIM karet a navíc i paměťových karet microSD. Nejedná se o však o takovou novinku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Dual SIM HTC One se totiž nějaký ten čas již prodává na čínském trhu.

Nepřehlédněte:

Mobilní telefon HTC One (kódové označení M7) se stal za dobu svého prodeje velice oblíbeným, a oprávněně. Perfektní unibody hliníková konstrukce, zajímavý fotoaparát a špičkový displej. Tím vším se snaží zaujmout své zákazníky. Jako každý telefon, tak i HTC One má nějaké chyby, alespoň tedy pro určitou skupinu uživatelů. Jednou z těch nejkritizovanějších je chybějící slot pro paměťové karty. Někomu možná chybí také podpora dvou SIM karet. To vše však zastřešuje a opravuje inovovaný model, který nese označení HTC One Dual SIM. Nejedná se však o takovou novinku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Takto upravený One se již nějaký ten čas prodává na čínském trhu hned u několika operátorů ( Unicom - WCDMA, China Mobile - TD-SCDMA a China Telecom - CDMA).

HTC One Dual SIM s podporou microSD a dvou microSIM karet

Nyní se však dostává také do Evropy, konkrétně do Velké Británie. Telefon je k předobjednání na oficiálním eshopu HTC již nyní za 494,99 liber (zhruba 16 500 Kč) za model s integrovanou pamětí 32 GB. Žádné další informace o dostupnosti ještě nejsou známé, lze ale předpokládat, že se zákazníci Velké Británie dočkají ještě před Vánocemi. Možná vás také napadlo, kde se dvojice SIM karet (ve velikosti micro) společně s microSD paměťovou nachází, když je HTC z jednoho kusu. Správnou odpovědí je pod zadním krytem. U modelu s podporou Dual SIM je totiž zadní hliníkový kryt snímatelný stejně, jako v případě většího modelu One Max, který jsme nedávno zrecenzovali.

HTC One Dual SIM

A co dostupnost na tuzemském trhu? Asi vás potěšíme když prozradíme, že se HTC One Dual SIM do České republiky dle našich informací s největší pravděpodobností nakonec podívá. Kdy a za kolik však není jasné, o dalším postupu vás samozřejmě bude informovat.

Technické parametry HTC One Dual SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce137,4 × 68,2 × 9,3 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2013, 16 990 Kč
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
16 500kč ? trošku vela mohli by dať cenu trošku vyššiu ako je teraz u normalnej verzií
matoneo
Konečně jeden rozumný krok ze starny htc, až na tu cenu samozřejmě
Marduch
Určitě má LTE? Na jiném webu uvádějí, že nemá...
Petr dvorak
nechci kecat ale na czc.cz ho uz maj pres tejden za 14700

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze