PPF si v nové aukci klade podmínky: ČTÚ bude pod tlakem

Skupina PPF, jediný alternativní účastník minulé aukce volných frekvencí radiového spektra v ČR se možná té nové vůbec nezúčastní. Zástupci firmy to sdělili v tiskové zprávě. Podle nich bude záležet hlavně na konečné úpravě podmínek, které ČTÚ případným zájemcům nakonec stanoví.

Stanovení přesných podmínek, za kterých se aukce na konec uskuteční bude záležet na výsledku veřejné konzultace. Ta se bude zabývat připomínkami k již navrhnutým podmínkám, které před několika dny vydal ČTÚ. PPF je prý připravena se konzultace aktivně zúčastnit. Pokud budou zachovány základní parametry návrhu zveřejněných podmínek, deklaruje svoji připravenost zúčastnit se nové aukce a následně vybudovat v ČR nového mobilního operátora.

PPF logo

Zásadními parametry jsou pro PPF mimo jiné hlavně dva vyhrazené bloky 2x10 MHz v pásmu 800 MHz pouze pro nové uchazeče, striktní povinnost pro stávající operátory poskytnout ve svých sítích národní roaming, a také zajištění anonymity jednotlivých účastníků aukce.

TIP! ČTÚ vyhlašuje novou aukci kmitočtů: dražit se začne od června

Zde ale bohužel visí onen pověstný háček. Stávající operátoři totiž v blížící se konzultaci téměř jistě ČTÚ napadnou za to, že je oproti PPF, respektive dalším potencionálním novým zájemcům diskriminuje a budou se snažit podmínky upravit tak, aby byly více rovnocenné, což by ale nakonec znamenalo výhodu pro ně samotné. PPF přitom jasně deklaruje, že pokud nebudou zachovány její požadavky a pokud aukce nebude vypsána bez zbytečného zdržování, nebude se jí chtít účastnit. Bude tedy záležet na tuzemském regulátorovi a také na ministerstvu průmyslu a obchodu, jak se k celému problému postaví. Doufejme ale, že se v ČR nakonec nového plnohodnotného operátora přeci jen dočkáme.

Zdroje: ppf.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze