Pozor na externí snímače otisků prstů, nemusí fungovat

2

Snímače otisků prstů najdeme především v noteboocích pro businessové využití. U ostatních notebooků se objevuje pouze zřídkakdy. Uživatelé takových notebooků nebo stolních počítačů pak mají možnost pořídit si externí čtečku otisků prstů. Ta by ale nemusela s funkcí přihlašování Windows Hello fungovat.

Pod pojmem Windows Hello si většina uživatelů představí přihlašování k účtu pomocí skenování obličeje. To ale není zdaleka všechno. Pod tuto funkci se řadí také přihlášení pomocí otisku prstů.

Čtečka otisků prstů

Pokud vlastníte notebook s integrovanou čtečkou, pak problém mít jistě nebudete, ten může nastat ve chvíli, kdy si dokoupíte tu externí například ke stolnímu počítači. Zvláště při výhodné koupi se často stává, že tyto levné externí čtečky otisků nefungují s Windows Hello správně a vy se takto nemusíte dostat ke svému účtu.

Ať už problém stojí na softwarové bázi, například na Windows 10 a jeho ovladačích, na softwaru čtečky, nebo na té hardwarové, vždy se doporučuje kupovat kvalitní příslušenství a u čteček otisků prstů to platí dvojnásob.

Máte zkušenosti s externími čtečkami? Fungovaly správně nebo nastal ten samý problém?

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Bota
"...vy se takto nemusíte dostat ke svému účtu." Ak používaš odtlačok tak musíš mať aj PIN aj heslo k účtu.

Inak teraz som mame kúpil Thinkpad a zistil som že mama už nemá odtlačky prstov :D
ANO
Mam nejakou cinskou a je to na hovno ..... clovek musi presne nasmerovat prst a i tak to jede az na ponekolikate ..... proste vyhozene prachy. Pouzival jsem ju kdysi tak tyden.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze