Porovnání iOS 8 a iOS 9: který systém je rychlejší?

8

YouTube kanál EverythingApplePro přinesl přímé srovnání a odhalení, jak to vlastně s novým iOS 9 je. Pokud jste stále ještě neupgradovali na iOS 9, rozhodně se podívejte, co to s vaším iZařízením udělá. V porovnání je jak nejstarší podporovaný iPhone 4s, tak i iPhone 6.

Celkové zastoupení tvoří Apple iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s a iPhone 6. Pokud by vám chyběl model 5c, tak jej zastupuje iPhone 5. Stejně tak největší iPhone 6 Plus sdílí hardware s menším iPhonem 6. V porovnání je tedy v zásadě každý podporovaný iPhone.

Jak je na videu vidět, čím starší zařízení, tím je výhodnější zůstat na iOS 8.4.1. Je prostě rychlejší. Pokud ovšem máte iPhone 6, případně 6 Plus, upgradem již tolik neztratíte a rozdíly jsou v zásadě zanedbatelné. Obecně lze ale říci, že spouštění aplikací je rychlejší na starší verzi iOS, a to na jakémkoliv iPhonu. Nový iOS 9 obstál pouze v HTML 5 testu a ve speedtestu, kde na něm byly naměřeny rychlejší hodnoty downloadu i uploadu než na předchozím iOS. GeekBench a celkové běžné používání ovšem hovoří za vše, iOS 9 je pomalejší.

I přes ne příliš povedenou optimalizaci se iOS 9 dostal za 3 dny na 20 procent zařízení. Veškeré novinky v iOS 9 tak jsou tím hlavním, co uživatele láká a rychlost je buď na druhém místě nebo o ní prostě nevědí. Pokud vám iOS 9 nevyhovuje, máte dvě možnosti, vyčkat na iOS 9.1, které během několika týdnů vyjde, nebo downgrade na iOS 8.4.1.

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Matěj Melichar
Mi teda osobně na iPhonu 5s a na iPadu mini jedou oba systémy o dost svižněji. Baterka vydrží déle a systém je mnohem rychlejší a aplikace padají méně než to bylo u prvni verze iOS 8. iOS 9 je i mnohem lépe optimalizován než prvni verze iOSu 8.
Lumiablog.cz
Muj iP6 vydrzi o mnoho dele na baterku a aplikace se jednoznacne oteviraji rychleji. Moc nechapu vysledky techto srovnani...
Grom51
NEW EPIC FAIL BUG :: in FINAL VERSION IOS 9 - BYPASS LOCKSCREEN
https://www.youtube.com/watch?v=sIp73v_W5A8
Calebos
iPad 2 prisernost. iOS 9 drhne jak Jobsovy jatra ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze