Google prodlužuje softwarovou podporu novým Pixelům. Skončí až za 3 roky

17
Google prodlužuje softwarovou podporu novým Pixelům. Skončí až za 3 roky
  • Google se rozhodl prodloužit plnou podporu pro své nové Pixely
  • Pixely druhé generace tak budou aktualizovány až do října 2020

Často skloňovaným problémem platformy Google Android je žalostná situace kolem aktualizací. Google představí novou generaci svého systému a nadále už je na každém jednotlivém výrobci, zda a kdy novou verzi do svých telefonů nasadí. Ve většině případů se dočkají pouze dražší modely a beztak uživatelé mnohdy čekají týdny i měsíce. Jistotu rychlé a včasné aktualizace mají pouze majitelé referenčních telefonů. Donedávna Nexusů, dnes Pixelů. Doposud platilo, že úplná podpora byla garantována po dobu dvou let. Rok navrch se vztahoval na bezpečnostní aktualizace.

Telefon klasické aktualizace systému bezpečnostní aktualizace
Pixel 2 do října 2020 do října 2020
Pixel 2 XL do října 2020 do října 2020
Pixel do října 2018 do října 2019
Pixel XL do října 2018 do října 2019

U druhé generace, tedy Pixelu 2 a Pixelu 2 XL, se však Google rozhodl podporu prodloužit, respektive sjednotit. Kompletní softwarová podpora bude trvat celé 3 roky, tedy do října 2020. To je rozhodně pozitivní zpráva pro současné uživatele, kteří nad koupí nových Pixelů uvažují. Mohou si být jisti, že v jejich telefonu bude po dobu tří let aktuálních software i zabezpečení.

Zdroj: support.google.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Refael
Nejspíš je to přímá odpověď na sw podporu Apple, na kterou všichni uživatelé Nexusů / Pixelů čekali tak dlouhou dobu a tím Applu osobně DĚKUJI, byť nepoužívám iPhone.
Pawel Marc.
Pan redaktor by měl říct i "B". Že by nyní mělo, s novou verzí Androidu, dojít i ke změně aktualizačního procesu. Tudíž k lepším aktualizacím, s tím souvisí nižší fragmentace. Hodně mi to tam chybí. :/
TB82CZ
To je všechno moc hezké, všichni píšou o Pixelech, hardwaru, softwaru ... ale už nikdo nepíše o tom, kdo, kdy a za kolik bude nové Pixely u nás prodávat.. Alza má sice listopad, ale před rokem se to protáhlo skoro až do jara..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze