Zoom a Astrofotografie můžete dostat s pomocí Google Camery do starších Pixelů

6
Zoom a Astrofotografie můžete dostat s pomocí Google Camery do starších Pixelů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Google Camera 7.2 může přinést podporu nových režimů i pro starší Pixely
  • Za vším stojí velká vývojářská komunita XDA Developers

Před dvěma týdny byly světu představeny Pixely 4 a 4 XL. Oba se chlubí opět kvalitními fotoaparáty a novými režimy, mezi kterými může zaujmout ten s názvem Astrofotografie. S ním získáte možnost pořizovat fotografie nočních krajin včetně hvězdné oblohy. Je však nutné nejprve přepnout na klasický noční režim a následně telefon uvést do naprosto klidného režimu. Automaticky dojde k přepnutí na režim Astrofotografie a pořízení kvalitního snímku může trvat od 1 do 4 minut. Je tedy nasnadě, že nejlépe takový snímek pořídíte ze stativu.

O novou funkci by mohli mít zájem i uživatelé starších Pixelů a Pixelů 2, na které je možné režim dostat skrze komunitně vyvinutou aplikaci Google Camera Mod 7.2, jejíž nejnovější verze prezentovaná na XDA Developers přináší nejen režim Astrofotografie, ale také Super Res Zoom, který přinesl loni Pixel 3. Pomocí něho lze snímek softwarově přiblížit skládáním více fotografií do jedné, čímž po přiblížení nedojde k tak velké ztrátě kvality. Opět jej tak bude možné využít i na starších Pixelech. Pro úplnost dodejme, že Astrofotografie je již od verze aplikace 7.1 dostupná i pro Pixely 3. generace.

Diskuze ke článku
Porydge
Místo Pixelu 4 mohli vydat jen aktualizaci G camera na Pixel 3. Na to nemuseli vydávat novej mobil. :D
Martin
Upřímně nechápu, kdo si v dnešní době pořídí Pixel od Googlu a poté taky Iphone...obojí je předražené a pouze srovnává krok s konkurencí a zaostává. Doby, kdy Apple určoval trendy v segmentu, jsou nenávratně pryč se Stevem Jobsem. Pixel, který byl unikátní svým fotoaparátem už zkrátka také nestačí, protože konkurence jde tak bleskurychle dopředu a oni usnuli na vavřínech. Až budou telefony v základu od nich o 10tis levnější, tak nad nimi začnu trochu uvažovat. Pixel 4 je pro mě největší zklamání tohoto roku a Iphone 11 druhé...
Martin
Mimochodem Gcam od Googlu mám ve svém Oneplus 7Pro, kterou občas používám pro doplnění základní kamery, protože za jistých podmínek pořizuje lepší snímky. Jak Gcam 6 tak 7 normálně na tomto telefonu funguje s Astrofoto, předpokládám, že bez problému i na dalších.
Tomason
Tak hvězdnou oblohu můžu vyfotit už kdejakým telefonem a vypadá to dobře, takže tady se někdo nějak pozdě probudil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze