Plnohodnotné Windows 10 v telefonech? Microsoft říká ne

9
Plnohodnotné Windows 10 v telefonech? Microsoft říká ne
  • Joe Belfiore potvrdil, že v případných telefonech bude vždy systém Windows 10 Mobile
  • Podpora Windows 10 na zařízeních s ARM procesory je zamýšlena pro tablety

Na sklonku loňského roku bylo oznámeno, že Windows 10 budou moci fungovat na procesorech ARM od Qualcommu. Svitla tak naděje, že by si plnohodnotné Windows 10 mohli užívat také majitelé smartphonů. Touto cestou se však Microsoft vydat nechce, což nyní potvrdil Joe Belfiore. Uvedl, že v případných budoucích telefonech bude vždy operační systém Windows 10 Mobile a žádný jiný. Tím částečně i potvrdil, že by se v budoucnu s nějakými telefony mohlo počítat. Samotný Microsoft již telefon nějaký čas nepředstavil a platformu Windows 10 Mobile drží při životě například nový Alcatel Idol 4 PRO.

Loňské zprávy o funkčnosti Windows 10 na procesorech ARM jsou však pravdivé, avšak vztahují se spíše na tablety či levné notebooky, které tak budou moci využívat procesory od Qualcommu. Kdy však dojde k takovému nasazení, není v tuto chvíli zřejmé.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
hhj
To je na hovno
Dragereker
Aspoň že Limbo je ako taká náhrada :D
Hanz
Tak to je docela šokující zpráva, zvlášť po prezentaci CShell na X3 a 950. Svým způsobem ale dobrá zpráva pro majitele telefonu s W10M, pokud bude chtít MS pokračovat na mobilním poli, tak ten systém nemůže zaříznout, když náhradu nemá, na druhou stranu, jak chce oživit systém s 0,1% podílem na trhu?
Obko
Mňa osobne to teší. Win mobil 10 mi vyhovuje, takže na Lumii 950xl ešte zotrvam a teším sa podpore. Využívam denne aj dock a continue režim, a myslím že tu je budúcnosť, čo vlastne skopíroval aj Samsung...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze