Placené cloudové úložiště od Googlu mění název a výrazně zlevňuje

4
Placené cloudové úložiště od Googlu mění název a výrazně zlevňuje
  • Placené úložiště se bude nyní jmenovat Google One a startuje zpočátku pouze v USA
  • Ceny předplatného startují na 2 dolarech měsíčně za 100 GB a šplhají až k 30 TB za nemalých 300 dolarů

Google přináší vcelku velké změny pro své placené cloudové úložiště, které má být mnohem lépe připraveno na videa ve 4K a fotografie ve vysokém rozlišení. Nyní se bude cloud jmenovat Google One a má stát méně peněz. Novinkou je také technická podpora 24/7 ve vybraných zemích přes telefon, chat i e-mail, která bude k dispozici pro úplně všechny předplatitele, nejen pro uživatele G Suite.

Velikost úložiště Cena měsíčně
15 GB zdarma
100 GB 1,99 dolarů
200 GB 2,99 dolarů
2 TB 9,99 dolarů
10 TB 99,99 dolarů
20 TB 199,99 dolarů
30 TB 299,99 dolarů

Snížením cen chce poté Google dohnat k placení také běžné uživatele. Služba bude startovat v USA, přičemž tamní předplatitelé Google Disku budou automaticky upgradováni na Google One v nadcházejících měsících. Sluší se také upozornit, že změny se týkají skutečně jen placeného úložiště. Každý Google účet dostane při založení i nadále 15GB cloudové úložiště zdarma.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.googl

Diskuze ke článku
Alambert
To je bizarní. Microsoft musel přejmenovat svůj SkyDrive na OneDrive kvůli tomu, že existuje televize sky (televize, čili něco co nemá s cloudem nic společného). A Google teď může evidentně zcela úmyslně kopírovat Microsoft a použít velmi podobný název pro cloud.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Dobré je podotknout že MS má Office 365 kde je v ceně 1TB úložiště za zajímavou cenu 189,-Kč měsíčně na OneDrive přímo od MS nebo pak roční předplatné Office 365 který se prodává cca za 1299,- Kč+ :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze