Pixely jsou nebývale populární. Mají za sebou nejúspěšnější kvartál v historii

5
Pixely jsou nebývale populární. Mají za sebou nejúspěšnější kvartál v historii
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Se zjištěním přichází analytická společnost Countepoint Research
  • Obdobného úspěchu dosáhla i Motorola

Mobilní průmysl je bedlivě sledován a logicky také analyzován, což nám umožňuje získat přehled o úspěších i neúspěších jednotlivých výrobců. Mezi renomované analytické společnosti patří Counterpoint Research, která nedávno zveřejnila výsledky za třetí čtvrtletí letošního roku. Na stránkách counterpointresearch.com se tak můžeme například dozvědět, že globální prodeje v tomto období meziročně vzrostly o 2 %. Největšími tahouny růstu byly Japonsko, Latinská Amerika a západní Evropa. Růst mobilního segmentu již páté čtvrtletí v řadě naznačuje, že trh s telefony se zotavuje, i když se tempo růstu oproti předchozím čtvrtletím mírně zpomalilo.

Counterpoint Research

Nejlépe si vedly společnosti Samsung a Apple, následované Xiaomi, Oppo a Vivo. U Samsungu byl úspěch připisován především řadě Galaxy A a mezigeneračně lepším prodejům vlajkové série Galaxy S. Segment ohebných telefonů se však podle analytiků setkal s vlažným přijetím. Apple dosáhl pouze 1% růstu, avšak v září se stal nejúspěšnější značkou. Xiaomi se pak může pochlubit srpnovým úspěchem, kdy se dostalo na druhé místo v prodejích.

Analýza rovněž zmínila zajímavost týkající se značek, které nebyly přímo uvedeny ve výsledcích. Motorola a Huawei zaznamenaly téměř 30% meziroční nárůst. Motorola a Google zároveň dosáhly svého historicky nejúspěšnějšího čtvrtletí, když vyexpedovaly nejvíce telefonů. V případě Googlu jsme vás také nedávno informovali o rostoucí popularitě Pixelů v Japonsku, kde částečně nahrazují tamní renomované značky, jako například Sony.

Obecně lze konstatovat, že je nová řada Pixelů 9 velmi povedená, což se můžete dočíst i v našich podrobných recenzích na „základní“ Pixel 9 a také vlajkové modely Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro Xl. Kromě všech AI kouzel a nasazení velmi praktické ultrazvukové čtečky otisků prstů (premiéra u telefonů Pixel) je tradičně velkým lákadlem rovněž špičková fotovýbava či garantovaná délka softwarové podpory, která překonává většinu konkurence. Samostatně pak můžeme pochválit i relativně rychlé nabíjení u největšího Pixelu 9 Pro XL či obecně velmi slušnou výdrž u trojice modelů. Kromě smartphonů byla uvedena rovněž nová řada chytrých hodinek Pixel Watch 3 a již brzy se můžete těšit na naši recenzi sluchátek Google Pixel Buds Pro 2.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Jojo Sony zmizí i v Japonsku, a pak nebude smysl dál to nechávat při životě, je to sice škoda ale co už
Lukas Klima
No a dát tomu pořádný procesor, tak by byly prodeje ještě větší. Design je líbivý, super funkce, snad v podobném trendu budou pokračovat i nadále, ale s top procesorem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze