Pixel 8 možná konečně porazí Samsung v něčem, v čem měl být vždycky lepší

5
Pixel 8 možná konečně porazí Samsung v něčem, v čem měl být vždycky lepší
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Jedná se o délku softwarové podpory
  • V ní měl Samsung navrch, ačkoliv je Android vyvíjen Googlem

Telefony Pixel od Googlu jsou oslavovány především za skvělou fotovýbavu, výkonný čipset Tensor i víceméně čistý systém s rozumnou softwarovou podporou, to vše navíc za nijak přemrštěnou cenu. Zároveň je však pravdou, že délku softwarové podpory rozhodně není možné označit za dokonalou, alespoň ne ve světle toho, co předvádí Samsung a Apple.

Google Pixel 7 Pro – videorecenze

Podle 9to5google.com bychom se však mohli dočkat obratu k lepšímu, přičemž by mohl sehrát vcelku důležitou roli právě i zmíněný čipset Google Tensor. V současnosti Google slibuje u nových Pixelů pětiletou podporu, která se skládá z garance tří aktualizací operačního systému a celkem pěti let bezpečnostních záplat, zatímco Samsung běžně slibuje i u cenově dostupných modelů 4 aktualizace systému a 5 let bezpečnostních záplat. Nová generace Pixelů 8 by však údajně měla překonat Samsung a možná i „dorovnat“ Apple, jehož iPhone 6s z roku 2015 se stále těší bezpečnostním záplatám.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jako upřímně tohle mělo být už delší dobu, tak konečně, sice to platí pro 8 sérii a víš ale hlavně že bude posun. Je na čase prodat Pixel 6 Pro a počkat na 8ku.
Ben Ben
Ben Ben
No údajně 5 nových verzí androidů. Tohle už byla velká ostuda Googlu a je to jen dobře pokud to bude pravda. Nakonec se asi nechce nechat přeskočit i od Xiaomi, které údajně dorovná Samsung. Ještě by to chtělo ale dorovnat v té nižší cenové kategorii... nejen u drahých telefonů. Každopádně tohle je fajn...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze