Pixel 7 Pro oficiálně představen aneb to nejlepší v očích Googlu

Pixel 7 Pro oficiálně představen aneb to nejlepší v očích Googlu
Fotografie: Google
  • Hlavní inovace spočívá v nasazení vylepšeného procesoru Tensor G2
  • Vzhledově se novinka liší především upraveným modulem s fotoaparáty
  • AMOLED displej má 6,7" a 120Hz obnovovací frekvenci
  • Interní paměť bude moci nabízet až 512 GB

 

Google dnes dle očekávání představil Pixel 7 Pro. S trochou nadsázky bychom mohli říci, že jde o to nejlepší s operačním systémem Android, avšak je nutné dodat, že dle Googlu. Vzhledově vás telefon zřejmě nijak zvlášť nepřekvapí, a to hned ze dvou hlavních důvodů. Tím prvním je, že se výrazněji neliší od loňského Pixelu 6 Pro, druhým důvodem je, že vzhled telefonu odhalil samotný Googlu již před několika měsíci.

Google Pixel 7 Pro

Došlo tak k zachování základních designových linií, které v případě Pixelu 7 Pro spočívají v zakřiveném displeji, byť zde Google ubral ze svých nároků, a dále z výrazného a méně obvykle horizontálně orientovaného modulu s fotoaparáty. Právě v něm však tkví zásadní mezigenerační rozdíl. Nově totiž bude fotomodul přímo navazovat na rámeček telefonu a stejně jako on bude z hliníku.

Čelní straně dominuje 6,7" AMOLED displej typu LTPO s velmi jemným Quad HD+ rozlišením a až 120Hz obnovovací frekvencí. Přímo do displeje je integrována optická čtečka otisků prstů a nezbývá než doufat, že bude fungovat co možná nejspolehlivěji.

Nároční uživatelé budou jistě spokojeni s výkonem. Google nasazuje zbrusu nový 4nm procesor Tensor G2, který pro něj vyrábí Samsung. Mezigeneračně by mělo dojít k 10% nárůstu výkonu. Spojen bude s velkorysou 12GB RAM a volit budete moci ze tří paměťových variant. Základem bude 128 GB, zlatou střední cestou 256 GB a vrcholem 512 GB.

V již zmíněném fotomodulu na zadní straně je trojice schopných fotoaparátů. Hlavní snímač s 50 megapixely doprovází 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 48megapixelový teleobjektiv, který bude umožňovat hybridně až 30krát přiblížit scénu. V případě optického zoomu je možnost 5krát. Kvalitu fotek bude vylepšovat nový procesor, zejména pak v nočních podmínkách. Ultraširokoúhlý objektiv má nově automatické ostření, což pomůže s makro snímky. Citelnější změna by mohla proběhnout u čelní kamerky, která si sice zachová 11 megapixelů (respektive 10,8 megapixelů), ale má se pochlubit automatickým ostřením, což samozřejmě oceníte při focení selfies.

Google Pixel 7 Pro

V případě prostředí u Pixelu vždy víte, co očekávat. Na mysli samozřejmě máme Android 13 a říjnové bezpečnostní záplaty. Dalších 5 let vám pak budou chodit bezpečnostní záplaty. Zásadní je nová funkce rozpoznání obličeje pro zabezpečení telefonu. Prakticky se jeví funkce proti nežádoucím hovorům případných podvodníků. Pixel 7 Pro dokáže číslo rozpoznat a následně sám vyřešit pomocí zpráv, zda jde skutečně o spam. Ve výbavě dále nechybí NFC či 5G, avšak u mobilních sítí nejnovější generace je velký otazník, zda bude podporována na českém trhu. Počítat naopak můžete se zvýšenou odolností proti vodě a prachu.

V útrobách telefonu je baterie s kapacitou 5 000 mAh. Google se stejně jako Samsung nehoní za co nejvyšším výkonem nabíjení, a tak budoucím majitelům bude muset stačit 30 W po drátu. Alternativou bude o něco pomalejší bezdrátové nabíjení.

Google Pixel 7 Pro

Na vybraných trzích by se nový Pixel 7 Pro měl ve třech barevných kombinacích začít prodávat již 13. října, avšak Česká republika na tomto seznamu nefiguruje. Cena 128GB varianty by se měla pohybovat v přepočtu kolem 28 tisíc korun i s daní.

Technické parametry Google Pixel 7 Pro 512 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce162,9 × 76,6 × 8,9 mm, 212 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetGoogle Tensor G2, , GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostříjen 2022, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze