Peněženku nechte doma, vybíráme hodinky s bezkontaktním placením

Peněženku nechte doma, vybíráme hodinky s bezkontaktním placením
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Plaťte pohodlněji přímo ze zápěstí
  • Náš výběr hodinek s podporou bezkontaktních plateb potěší příznivce společenských i sportovních hodinek

Bezkontaktní placení chytrým telefonem se stalo běžnou součástí našich životů, existuje však ještě komfortnější možnost platit přímo ze zápěstí. V našem výběru se podíváme na hodinky Apple, Xiaomi, Garmin i Samsung.

Xiaomi Watch S1 Active

Safírové sklo, podpora bezkontaktního placení či dlouhá výdrž? Nové Xiaomi Watch S1 nabídnou vše uvedené a k tomu se pochlubí seznamem více než 100 sportovních aktivit či možností jednoduchého spárování s uživateli oblíbenou fitness aplikací Strava.

Xiaomi Watch S1 přináší safír a bezkontaktní platby – unboxing

Nerezové pouzdro je navíc příjemně tenké a kromě dvojice tlačítek na těle najdeme rovněž zabudovaný mikrofon i hlasitý reproduktor pro telefonní hovory. Výdrž na jedno nabití činí až 12 dní, energii lze přitom doplnit z jakékoliv bezdrátové nabíjecí podložky standardu Qi, tedy klidně i kompatibilního smartphonu s podporou reverzního bezdrátového nabíjení. Novinka zaujme také sympatickou cenou 5,5 tisíc korun či kvalitním 1,43" AMOLED displejem.

Apple Watch Series 7 LTE

Apple Watch Series 7 sází na léty ověřený design, který lze upravit pomocí široké nabídky dokoupitelných řemínků nejrůznějších barev a materiálů. Hlavní předností nové generace je přitom větší displej s ještě tenčími rámečky a rychlejší nabíjení.

Apple Watch lze rovněž považovat za etalon chytrých hodinek, co se vyspělosti operačního systému týče. watchOS podporuje nejen bezkontaktní platby, ale také úzké propojení s dalšími produkty značky a rovněž má extrémně bohatý katalog doinstalovatelných aplikací.

Garmin Venu2 Plus

Chytré hodinky Garmin Venu2 Plus, které jsou vhodné na sport i do společnosti, potěší velkým 1,3" AMOLED displejem s podporou Always-On i zabudovaným reproduktorem a mikrofonem.

Výrobce se zaměřil také na výdrž, která činí až 9 dní na nabití. S neustále zapnutou GPS je pak možné fungovat až 24 hodin, přičemž pouhých 10 minut nabíjení zajistí jednodenní výdrž. Z dalších vlastností potěší voděodolnost do 5 atmosfér či užitečná možnost bezkontaktních plateb pomocí Garmin Pay.

Galaxy Watch4 Classic LTE

Galaxy Watch4 46mm Classic LTE cílí primárně na majitele telefonů Samsung, kteří si mohou vychutnat kompletní nabídku funkcí včetně EKG či měření krevního tlaku. Uživatele potěší rovněž kvalitní AMOLED displej či použité materiály prémiové kvality. Samozřejmostí je rovněž široká nabídka aplikací ke stažení.

Nejnovější operační systém Wear OS nabídne možnost bezkontaktních plateb i přístup k velkému množství doinstalovatelných aplikací. Za zmínku jistě stojí také velmi rychlý chod systému hodinek, které využívají moderní 5nm procesor Exynos s dostatkem výkonu na roky dopředu.

Apple Watch SE

Cenově dostupnější Apple Watch SE dávají uživatelům přístup ke všem důležitým funkcím, jako je měření srdečního tepu, monitoring spánku či podpora bezkontaktních plateb, nepřináší však žádné kompromisy v oblasti kvality zpracování či skvělé haptické odezvy.

Uživatelé se mohou spolehnout na dospělý operační systém, několikaletou softwarovou podporu i výkonný procesor s kvalitním displejem. Jedná se tak o velmi zajímavou alternativu k dražším Apple Watch Series 7, které se navíc chlubí měřením okysličení krve či EKG.

Garmin fenix7 Pro Sapphire Solar

Prémiový model fenix7 Pro Sapphire Solar, který cílí na ty nejnáročnější uživatele, kombinuje tlačítkové i dotykové ovládání 1,3" displeje se solárním dobíjením, díky čemuž se můžete těšit zhruba na jednotýdenní výdrž s využitím všech možností.

Garmin fenix7 Pro Sapphire Solar

Velkou předností jsou pak profesionálně zpracované sportovní aktivity, které doplňuje celodenní měření srdečního tepu a okysličení krve či přednahrané mapy s aktualizací pomocí Wi-Fi. Příjemnou přidanou hodnotou je rovněž možnost bezkontaktních plateb pomocí Garmin Pay či přehrávání streamované hudby z hodinek přímo do sluchátek.

Fitbit Versa 2

Pokud dbáte na zdravý životní styl a rádi sportujete, nabízí se elegantní hodinky Fitbit Versa 2 s podporou hudební Spotify i bezkontaktního placení Fitbit Pay.

Samozřejmostí je rovněž vodotěsnost až do hloubky 50 metrů, povedený design či AMOLED displej s Always-On. Na jedno nabití zvládnou hodinky pět i více dní používání a za pozornost stojí také Sleep Score, které kontroluje srdeční tep (během spánku a odpočinku), neklid během noci, čas strávený v probuzeném stavu i jednotlivé spánkové fáze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze