Opravdu výkonné hodinky? Zkuste Fossil Q Founder s Androidem

2

Co se hardwaru týče, podobají se jednotlivé hodinky na platformě Android Wear jako vejce vejci. Kombinace Snapdragonu 400 a 512 MB se zdá být dostatečná, ale pokud byste přeci jenom měli málo, na trh se pomalu dostávají hodinky, které posunují laťku zase o kousek výše.

Namísto Snapdragonu používají hodinky poslední verzi Atomu určeného pro mobilní zařízení. Výhodou by tak nemusel být vyšší výkon, ale možná delší výdrž. Kapacita baterie je sice nadprůměrná, ale slibovaných 400 mAh má vydržet v běhu běžných 24 hodin.

Fossil Q Founder na oficiálních snímcích.

Kde hodinky opravdu přidávají, to je kapacita paměti RAM, které je zde k dispozici rovný gigabajt. Spíše než praktická použitelnost je to ale snaha odlišit se od konkurence, která obvykle nabízí polovinu. Další parametry pak nijak nevyčnívají. 4 GB vnitřní paměti, certifikace IP 67 anebo výměnný pásek se šířkou uchycení 22 mm – to jsou dnes celkem obvyklé věci. Potěší ale tělo i řemínek z nerezové oceli.

Cena je rovněž vyšší, než je obvyklý průměr, ale nijak přehnaně. Výrobce si za hodinky žádá 295 dolarů, což by po připočtení daně dělalo asi 9 tisíc korun. Hodinky se pomalu dostávají do prodeje skrze prodejní síť výrobce a také na Google Store.

Technické parametry Fossil Q Founder

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 46 × 13 mm, 72 g, odolnost: IP67
Pásekkovový, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
Displej?, 1,5" (360 × 326 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ?, NFC: ?
ChipsetIntel Atom,
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor400 mAh, nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2015, 9 000 Kč

Zdroje: androidpolice.com, fossil.com

Diskuze ke článku
shield
Jsou pěkné ale pro mě drahé.
ANO
Jedine cim muzou ty hodinky zaujmout, je tam nainstalovat plnohodnotne windows jako technologickou demonstraci, jinak je to samozrejme dalsi renaultovina s androidem a denni vydrzi ....
Tenhle clanek napiste az tam nekdo rozbehne windows, nicim jinym ty hodinky snad ani zaujmout nemuzou ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze