Oppo ukázalo Super VOOC: nabití smartphonu za pouhých 15 minut

3

Na veletrhu MWC 2016 mělo svou akci také čínské Oppo a rozhodně se bylo nač dívat. Prezentována byla inovovaná forma rychlonabíjení Super VOOC, která nabije chytrý telefon již za 15 minut.

Oppo N1 mini

Moderní telefony přinášejí stále nové funkce, avšak nad čím výrobci stále ještě nevyzráli, jsou baterie. Jednodenní výdrž je pomyslným standardem a při intenzivnějším využívání nabíjíme i víckrát za den. Pokud jde vývoj baterií pomalu, mohlo by celou situaci zachránit skutečně rychlé nabíjení. Svou vlastní technologii má také čínské Oppo a říká ji VOOC. Na barcelonském veletrhu však ukázalo další vývoj ve formě vylepšené varianty Super VOOC. Pomocí této technologie bude možné smartphone disponující baterií o kapacitě 2 500 mAh nabít za pouhých 15 minut. Přijde vám to stále dlouho? Pak vězte, že za 5 minut bude kapacita baterie na 45 %, a to již také na nějaký čas postačí.

Oppo

Novou technologii Oppo ještě neukázalo na finálním zařízení, avšak plánuje její nasazení na své modely v blízké budoucnosti. Super VOOC bude fungovat jak s konektorem USB-C, tak se starším microUSB konektorem, avšak bude vyžadován zcela nový kabel vyrobený z vysoce kvalitních materiálů. Velkou výhodou řešení rychlo nabíjení od Oppa je práce s nízkým napětím, díky kterému se smartphony při nabíjení prakticky nezahřívají. Teplota při nabití údajně vzroste pouze 3,3 °C. Malé tepelné ztráty pak stojí za skutečně efektivním nabíjením.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
pepa
.. no jestli budou delat tak placate mobily tak se tam nevejde dirka na 380 V .. :-D
blue.sun
Drobná chybička ve výrobě a bude bum... velký bum... velký bada bum...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 24. 2. 2016 09:00
"Super VOOC bude fungovat jak s konektorem USB-C, tak se starším microUSB konektorem, avšak bude vyžadován zcela nový kabel vyrobený z vysoce kvalitních materiálů."
Predpokladám, že ten vysokokvalitný materiál bude stará dobrá bezkyslíkatá meď (OFC, konkrétne ETP) s väčšou plochou prierezu vodiča, aby pri tých vysokých prúdoch nedochádzalo k veľkým úbytkom napätia.

EDIT
Redakcia, neplánujete napísať článok o USB kábloch? Ako zdroj by ste mohli použiť napríklad tento článok:
http://goughlui.com/2014/10/01/usb-cable-resistance-why-your-phonetablet-might-be-charging-slow/

Veľmi kvalitné káble (20AWG) sa dajú za veľmi dobré ceny kúpiť napríklad tu (poštovné je taktiež prijateľné):
http://www.portablepowersupplies.co.uk/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze