Oppo představilo pokročilý senzor pro stabilizaci obrazu

1

Oppo na letošním veletrhu MWC nepředstavilo žádnou novinku ze světa smartphonů či tabletů, prezentace společnosti však přesto nabídla pár zajímavých ukázek toho, na co se v blízké budoucnosti můžeme u Oppa těšit. Kromě super rychlého nabíjení díky technologii Super VOOC přišla řeč také na pokročilý senzor pro stabilizaci obrazu.

Letošní veletrh Mobile World Congress v Barceloně je plný novinek, své TOP smartphony představilo hned několik zvučných jmen. Oppo sice nepatří v našich končinách mezi rozšířenou značku, avšak celosvětově se mu daří. Na veletrhu Oppo sice žádné novinky v oblasti smartphonů nepředstavilo, potěšila nás ovšem prezentace, která pomohla nahlédnout za oponu vývoje této značky.

Oppo N3

Kromě rychlého nabíjení díky technologii Super VOOC přišla na řadu také debata ohledně nejmenšího pokročilého senzoru pro stabilizaci obrazu. Na implementaci do koncových modelů si ještě chvíli počkáme, avšak už nyní stojí za to si o senzoru říci více. V čem je tedy inovovaný senzor tak průlomový? Tak předně, jedná se o nejmenší optickou stabilizaci v těle mobilního zařízení, další velká výhoda tkví v tom, že senzor je schopný stabilizovat obraz na úrovni jednotlivých pixelů ve všech tří osách ve velmi rychlém čase, konkrétně 15 milisekund. Aktuální rychlost OIS je typicky okolo 50 milisekund. Společnost tomuto čipu přezdívá SmartSensor Image Stabilization.

I když jsme se tedy od Oppa nedočkali žádné hmatatelné novinky, vývoj společnosti rozhodně nestagnuje. Pokud se obě novinky (super rychlé nabíjení a pokročilý senzor pro stabilizaci obrazu) ukáží v některém z brzy připravovaných modelů, mohlo by Oppo konkurenci pěkně zatopit.

Zdroje: gsmarena.com