Oppo R9s by mohl být prvním telefonem se super rychlým nabíjením

3

Nejčastějším problémem dnešních telefonů je žalostná výdrž na jedno nabití. Zatímco vylepšení samotných baterií je v nedohlednu, pokroky v případě nabíjení všichni vidíme. Výrazný krok kupředu by brzy mělo udělat Oppo se svou technologií Super VOOC.

Oppo R9
Novinka by měla vzhled sdílet s modelem R9

Letos v únoru Oppo ukázalo svou technologii Super VOOC na testovacím zařízení a způsobilo vcelku slušné pozdvižení. Úplné nabití totiž zabralo pouhých 15 minut. Nyní se zdá, že se tato technologie objeví ve vůbec prvním chytrém telefonu. Má jít o Oppo R9s, které by bylo pouze decentně vylepšenou verzí na jaře představeného modelu R9. Zachován by měl zůstat tenký design či celokovová konstrukce. Změna by se pak pravděpodobně z důvodu rychlého nabíjení mělo udát pod kapotou.

TIP! Oppo R9 a R9 Plus oficiálně: selfie maniak a velikán

Oppo R9s

Očekává se nasazení procesoru Snapdragon 625 od Qualcommu, který je vyroben 14nm technologií. Baterie v tenkém těle bude mít skromnou kapacitu 2 500 mAh, avšak bleskové nabití za pouhých 15 minut by tento nešvar mohlo minimálně z části vynahradit. Vše se navíc aktuálně jeví reálněji po vypuštění oficiálního plakátu, který v překladu hlásá: „Dejte mi 15 minut, já vám dám 100 % baterie“. Přesné datum představení v tuto chvíli ještě není známo.

Zdroje: cnmo.com, majordroid.com

Diskuze ke článku
Mihal
Měli ukázat fotku nabíječky a kabelu. Jestli se stále bavíme o standardním napětí 5V, tak do telefonu bude potřeba hustit proudem 10A.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze