OnePlus se CyanogenModem nabídne baterii s kapacitou 3 100 mAh

6

V mobilním světě se schyluje k velmi zajímavé události. Čínská společnost, která byla založena teprve v loňském roce, chystá telefon OnePlus, který by mohl být ušit na přání zákazníků. Co byste řekli na vysoký výkon, skvěle odladěné prostředí nebo silnou baterii?

Čínská společnost OnePlus připravuje svůj vlastní smartphone, který bude do značné míry specifický. Prozatím však nevíme, jak bude vypadat. Sám výrobce, respektive vývojáři, však postupně odhalují, co bude špičkový telefon umět. Například tak již víme, že pod kapotou bude tikat čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800. Prostředí by pak měl zajistit operační systém Android, avšak rozhodně ne ve své klasické podobě. OnePlus vsadí na oblíbený CyanogenMod, který se může chlubit kvalitní optimalizací a ukázkovou podporou.

OnePlus

Aktuálně se vynořila nejnovější informace hovořící o baterii. Ta nabídne pěknou kapacitu 3 100 mAh a sami vývojáři to komentují tak, že hodlají nasadit takovou baterii, která telefon udrží v provozu několik dní. Zároveň doplňují, že baterie nebude uživatelsky vyměnitelná a také tento krok patřičně odůvodňují. Nasazení vyměnitelné baterii si prý žádá přidání ochranné vrstvy k základní desce, která zabírá zbytečné místo. Příkladem dodávají, že kdyby byla baterie vyměnitelná, mohla by nabídnout kapacitu jen 2 500 mAh, což je o 20 % méně.

Zdroje: forums.oneplus.net, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Petr
Ne, kdyby baterie byla vyměnitelná, mohla by klidně mít 3100 mAh, akorát by telefon byl o 0,5 mm tlustší - což kromě pár onanistů nikdo neřeší a možná by se i lépe držel.
Martin
Ne, na výměnu vybité baterie....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze