OnePlus 6T má čtečku otisků v displeji a rychlé prostředí

První dojmy
17
OnePlus 6T má čtečku otisků v displeji a rychlé prostředí
  • Do redakce nám přišel OnePlus 6T se čtečkou otisků prstů v displeji
  • Telefon se chlubí velkým displejem, malými rámečky a opravdu rychlým prostředím

Aktuální vlajkový model OnePlus 6T byl představen již v listopadu 2018, nám se nyní dostal do redakce a začínáme ho pro vás testovat. Pojďme se ale ještě rychle podívat na to, co tento telefon nabízí v prvních rychlých dojmech.

OnePlus 6T má čtečku v displeji a ultra-rychlé prostředí – první pohled

Oproti předchozímu modelu se zmenšil výřez, který je nyní jen kapkovitý a během používání si ho téměř nevšimnete. Tělo telefonu je také o nějaký ten milimetr větší. AMOLED displej nabídne 6,4 palce s Full HD+ rozlišením a v ruce působí už opravdu velikým dojmem. Na používání takto velkého zařízení si budete muset zvyknout. Díky tenkým rámečkům však hezký displej hraje prim.

Za zapůjčení smartphonu OnePlus 6T děkujeme společnosti Alza.cz, kde si jej můžete rovněž zakoupit.

Velkou novinkou je však čtečka otisků prstů, která se vměstnala do displeje. Je však optická a rychlosti nebo spolehlivosti již z krátkého testování nedosahuje. Výrobce však tvrdí, že se bude zlepšovat časem, takže s nějakým verdiktem ještě počkáme. Její umístění je pohodlné, takže možná přežijete i nepatrně pomalejší chod. Na zadní straně čeká duální 16Mpx fotoaparát, který v testu DxOMark získal 98 bodů, stejně jako Pixel 2. Můžeme tedy čekat velmi dobré snímky. Záda sama jsou samozřejmě skleněná a vypadají hezky, dokud na telefon nesáhnete. Upatlaný je opravdu rychle.

Uvnitř se příliš změn neudálo, stejně jako OnePlus 6 nabídne Snapdragon 845 a až 8 GB RAM. K nám se dostala slabší varianta s 6 GB RAM a 128GB úložištěm. Baterie však povyrostla na 3 700 mAh, což se hodí. Telefon by měl zvládnout den používání i při vyšší zátěži. Pro bezkontaktní platby nechybí NFC. Už tu však nenajdete 3,5mm jack a stejně tak se musíte smířit s absencí voděodolnosti nebo bezdrátového nabíjení.

Systémem je Android ve verzi 9 s nadstavbou OxygenOS 9. Svižné prostředí bylo vždy silnou stránkou OnePlus a jinak tomu není ani zde. Během používání nenarazíte na zpomalení nebo záseky. Telefon si můžete na tuzemském trhu koupit za cenu od 16 tisíc korun v základní variantě. Samozřejmě vám doporučím, abyste počkali na naši recenzi, kterou již brzy přineseme.

Technické parametry OnePlus 6T 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 74,8 × 8,2 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:14 hodin
Dostupnostlistopad 2018,
Diskuze ke článku
Mike
Najlepsia vec na tomto telefone je vydrz. Ak si aktivujete tmavu temu, pouzivate prevazne wifi, vypnete polohu a vibracie, da sa dosiahnut aj viac ako 9 hodin SOT. Moj rekord je 9:56 a ostavali mi 2% baterie.
Bez obmedzovania sa je to minimalne 6 hodin a prirmer by som dal cca 7,5 hodiny.
Citacka funguje rychlo, no nie tak ako klasicke citacky. Hlavne rano, ked odomykate telefon po spanku a dlhej dobe nepouzivamia je to trosku pomalsie, ale potom uz funguje rychlo a spolahlivo.
Podobne ako u iPhonov sa displej po 1 poklepani alebo zodvihnuti rozsvieti (ale len ambientny displej) ukaze sa cas, notifikacie a miesto citacky. Prilozite prst a ste dnu. Zapinacie tlacidlo stlacat netreba vobec. Displej sa da zamknut dvojitym poklepanim po domacej obrazovke alebo dvojitym poklepanim po home tlacidle nech ste v akejkolvek apke, takze tlacidlo na zapnutie/vypnutie v podstate nemusite pouzivat vobec.
A takychto drobnych ale uzitocnych moznosti prisposobenia je tu vela, co je hned druha najlepsia vec - softver. Rychly, bez balastu, bez velkej a neprehladnej nadstavby.
Negativa: nema jeadphone jack, stereo repro, vodeodolnost, bezdrotove nabijanie a fotoaparat na najlepsich nema. Ale na bezne fotenie na FB alebo IG bohate staci. Denne fotky su velmi pekne, dynamicky rozsah velmi dobry. Za zleho svetla ale kvalita rychlo klesa a zabudovany night scape je fakt hrozny. Fotku zosvetli ale zaroven uplne zmaze vsetky detaily a vyzera to ako malovane vodovymi farbami. Toto ale ciastocne kompenzuje Google camera port, ktory funguje ovela lepsie.
Telefon ma urcite cenu kupit aj teraz. SD845 je stale viac ako dobry cip a fon je velmi velmi rychly. A hlavne ak hladate v telefone dobru (vybornu) vydrz a skvely softver a viete sa zaobist bez niekolkych veci, ktore tento fon nema.
Displej
Pozitiva, cena, rýchlosť, face unlock
Martin
To teda brzo, tak to asi ani nemá cenu čekat na to, než k Vám příjde Xiaomi Mi 9
Honza
Za chvíli je tady OnePlus 7 a vy začínáte testovat 6T :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze