OneDrive bude oproti SkyDrive vylepšen, nabídne více prostoru zdarma

6

Microsoft poslední dobou prochází velkou řadou změn. Mezi ty menší patří změna názvu cloudového úložiště SkyDrive na OneDrive. Změna názvu služby není nic zvláštního, ale když musí Microsoft projít změnou názvu, tak k tomu přihodí i něco navíc. Můžeme se tak těšit na zajímavé novinky.

Změn bude ve staronovém OneDrive povícero. Přibude například vylepšené sdílení složek, které nyní nebudete moci vlastnit jen vy, ale můžete přidat spolumajitele. Tato funkce bude přínosná pro pracovní skupiny, kdy při sdílení velkého množství souborů stačí označit spolumajitele a přidělit jim jejich práva.

OneDrive - sdílené složky mezi spolumajiteli

Uživatelé, kteří se stanou spolumajiteli složky budou moci synchronizovat veškerá data s klientem ve Windows. Tato funkce nebyla dříve u sdílených souborů přístupná a na Microsoft se proto snášely stížnosti. Složky sdílené mezi několika majiteli alespoň částečně tento problém opravují.

Spolumajitelé budou moci přidávat, upravovat a mazat soubory. Krom toho ještě dostanou právo sdílet složku pomocí odkazu. Spolumajitelé také budou moci přidat sdílenou složku do svého OneDrive a přistupovat k ní tak odkudkoliv.

Dalším vylepšením bude navýšení kapacity ve OneDrive, ale má to jeden háček. Musíte splnit určité kroky, abyste dostali kýžený prostor, kterého není nikdy dost. Nejedná se o nic těžkého, jen si stačí do OneDrive zálohovat fotografie a pozvat přátele k používání OneDrive. Za každého doporučeného nového uživatele dostanete 500MB a maximální hodnota, kterou můžete dostat, je 5GB. Za sdílení fotografií dostanete 3GB, takže dohromady nabídne Microsoft až 8GB navíc. Princip je tedy stejný, jako například u Dropboxu.

OneDrive - možnost navýšení kapacity

Dle zdrojů by neměl bonusový prostor nikdy vypršet, podobně jako u starousedlíků, kteří nyní mají 25 GB prostoru oproti nynějším 7 GB.

Zdroje: wpcentral.com, liveside.net, liveside.net, neowin.net

Diskuze ke článku
n7610
Na skydrive jsem už asi 5 rokem,ale stále mám jen 7 GP :-(
n7610
5 let tam mam uloženy fotky !
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Automaticky si zazálohujte fotku přítelkyně z pláže, dostanete 3GB prostoru navíc a k tomu zablokovaný účet...
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Jinak těch 500MB je za pozvání, nebo se musí pozvaný registrovat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze