Odolný CAT S60 přichází jako první s termokamerou

3

CAT na veletrhu Mobile World Conegress představil svou vlajkovou loď s označením S60. Nejaktuálnější model se pyšní několika prvenstvími. Jako první telefon má v sobě zabudovanou termokamerou. Současně se stává chytrým telefonem s nejvyšší certifikovanou voděodolností. Telefon je vodotěsný až do 5 metrů po dobu 1 hodiny a může se využít i jako podvodní fotoaparát nebo kamera.

Díky speciální aplikaci a mikromodulu od společnosti FLIR s technologií MSX (multi Spectral Dynamic Imagining) budete moci CAT S60 využít pro řadu činností spojených s těžkými pracovními podmínkami. Typickým využitím termokamery je zajišťování a měření tepelných ztrát v objektech, kontrola stavebních prvků, jako jsou izolace, sledování teploty obvodů a spotřebičů nebo pohyb ve tmě.

CAT S60

Použitá integrovaná termokamera slouží k zobrazování tepelného záření, které není viditelné pouhým okem, a zvýrazňování tepelných kontrastů. Dokáže zachytit teplo a měřit povrchovou teplotu ze vzdálenosti až 15 / 30 metrů a vidí přes překážky, jako je kouř. Díky tomu ji využijí pro široké spektrum činností například odborníci ve stavebnictví, rozvodových službách, záchranáři, sportovci nebo lovci.

Výkon se oproti předchůdci CAT S50 také vylepšil. Uvnitř tiká osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 617 taktovaný na 1,5 GHz a pomáhají mu rovné 3 GB operační paměti. Vnitřní úložiště se zastavilo na 32 GB a můžete ho rozšiřovat pomocí SDXC karet až o dalších 128 GB. Zadní fotoaparát nabídne 13 megapixelů a duální přisvětlovací LED diodu. Čelní kamerka má pak 5 megapixelů. Telefon nepostrádá GPS, GLONASS, elektronický kompas, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth a NFC. Podpora LTE je samozřejmostí.

Technické parametry CAT S60

Kompletní specifikace
Konstrukce147,9 × 74,3 × 13 mm, 223 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 617 MSM8952, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:11 hodin
Dostupnostčervenec 2016, 17 990 Kč

Cena ani dostupnost prozatím nebyla oznámena.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
Jaktoze jenom 15/30 metru?
Jinak by me zajimalo, jestli pujde o stejny senzor, jako je ve FLIR ONE.
A taky jestli tam bude ten prokladany rezim s kamerou.
O flir one jsem uvazoval, apple ho mel primo na ceskych strankach za 3500 v prvni generaci, ale chtelo to aspon iphne 5ku, ktera je stale hodne draha.
Dalsi moznosti je za 7 druha verze, ktera je i pro lagroid, tak jsem si rikal, ze by to nemuselo byt spatne, doma jich mam nepotrebnych v supliku spoustu.
Bohuzel je ale mnozstvi podporovanych telefonu velmi male (vlastne jen galaxy s6) a na zbytku to pry bud nejde vubec nebo se to silene seka, pada, atd ... coz je docela blbe.
Kdyby tohle melo to same jak FLIR ONE a stalo to rozumni peniz, tak by to nebylo vubec spatne jako jednoucelove zarizeni. Jako telefon to bude samozrejme diky androidu na dve veci, ale jako termokameru bych to bral. Lepsi nez flir one, ktery taky samozrejme potrebuje dedikovany telefon, ale navic se muze vylomit.
Josef
ANO : tak ty jsi dobrý případ. Android se ti zdá zasekaný ale IP 5 je pro tebe drahý? To by mě zajímalo, jaký šunky jsi s androidem měl. Kup si Android v ceně toho nesekajícího se iPhonu a uvidíš, že i android funguje skvěle. Vždy kupuji půl roku starý top model (nyní S6) a nemám nejmenší problémy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze