Nabídne nejslabší verze Pixelu 3 XL Lite jen Snapdragon 625?

6× aktualizováno
Nabídne nejslabší verze Pixelu 3 XL Lite jen Snapdragon 625?
  • 5,56palcový displej nabídne HD+ rozlišení
  • Dorazí však i XL verze s 6palcovým displejem
  • Na tělo zařízení se vrátí 3,5mm audio konektor
  • Předpokládaná nižší cena odlehčeného Pixelu bude vykoupena zejména horším IPS LCD displejem a slabším výkonem v porovnání s Pixelem 3

Aktualizováno 14. 3. 2019

Po dvou měsících se očekávaný Pixel 3 XL Lite objevil v benchmarku Geekbench, avšak tentokrát to přineslo spíše více zmatku. Benchmark totiž prozradil pouze 3GB operační paměť a starý procesor Snapdragon 625. Je podivné, že by Google nasadil tento postarší typ čipsetu a záznam v Geekbench může naznačovat pouze interní testy. Případně může Google chystat ještě levnější variantu pro rozvojové trhy. Připomeňme, že všeobecně se předpokládá, že se v Pixelu 3 XL Lite objeví procesor Snapdragon 710 a 4GB RAM.

Google Pixel 3 XL Lite

Aktualizováno 14. 1. 2019

Na internetu se objevily výsledky zařízení s podivným názvem „Foxconn Pixel 3 XL“ z testu Geekbench. Foxconn je v současnosti jedním z největších výrobců elektroniky na světě a kromě výroby iPhonů je zodpovědný také za výrobu modelů Google Pixel 3 a Pixelu 3 XL.

Google Pixel 3 Lite XL
Zdroj: browser.geekbench.com/v4/cpu/11630546

Mělo by se tak jednat o Google Pixel 3 Lite XL, který bude vybaven procesorem Snapdragon 710 a velkorysými 6 GB RAM. Zajímavé je, že starší sourozenci nových odlehčených Pixelů, Pixel 3 a Pixel 3 XL, obdrželi „pouze“ 4 GB RAM. Na další informace si však budeme muset ještě počkat.

Aktualizováno 28. 12. 2018

Server Android Police s odvoláním na blíže nespecifikovaný zdroj z Googlu přinesl nové informace týkající se chystaných Pixelů 3 s přídomkem Lite. Jak Pixel 3 Lite, tak Pixel 3 XL Lite mají být světu oficiálně představeny zkraje jara 2019. Může tak jít o duben či květen. Představení má proběhnout společně s operátorem Verizon, čímž však vyvstává otázka, zda novinky nebudou exkluzivně určeny jen pro prodej tímto americkým operátorem. To by znamenalo, že se s nimi na evropských trzích nesetkáme. To nicméně předbíháme – až následující měsíce prozradí další podrobnosti.

Aktualizováno 17. 12. 2018

Příchod odlehčených verzí Pixelů se zdá být čím dál více pravděpodobný. Dříve uniklý design potvrzují například nové fotografie ochranných pouzder pro Pixe 3 Lite.

Google Pixel 3 Lite

Aktualizováno 11. 12. 2018

Nově se dozvídáme, že kromě Pixelu 3 Lite má existovat také Pixel 3 Lite XL. Jeho rozměry mají být podobné s Pixelem 3 XL, ovšem displej nebude mít výřez, ale běžný rámeček. Tím klesne úhlopříčka displeje z 6,3 na 6 palců. V případě hardwaru by mohl být u menšího Pixelu 3 Lite nasazen Snapdragon 670, u Pixelu 3 Lite XL možná Snapdragon 710. Oba budou mít Android 9.0 Pie a dokonce i 3,5mm jack.

Aktualizováno 26. 11. 2018

Odlehčená verze Pixelu 3 s označením Sargo unikla na veřejnost již několik dnů dozadu. Dnes se tuto méně vybavenou verzi jednoho z nejlepších Android smartphonů na trhu podařilo zachytit hned vedle dospělejšího sourozence, tedy Pixelu 3 (Pixel 3 Lite nalevo). Z obrázků si můžeme všimnout, že 5,56palcový displej Lite verze je mírně delší díky poměru 18,5:9 namísto 18:9.


Původní informace z 19. 11. 2018

O pravděpodobném příchodu nových Pixelů střední třídy jsme vás informovali již předminulý týden. Dnes unikly fotografie z ruské stránky Rozetked, která rovněž přinesla video Pixelu 3 XL celý týden před oficiálním představením. Fotografie odhalují přítomnost 3,5mm audio konektoru a design podobný Pixelu 2. Rovněž můžeme zaznamenat lesklý povrch, který bude pravděpodobně plastové úpravy. Bílou variantu na fotografiích doplňuje reflexní žluté tlačítko na pravé straně.

Na základě provedeného GeekBench testu bylo dále odhaleno, že telefon pohání procesor Qualcomm Snapdragon 670 s grafickým akcelerátorem Adreno 615 a 4 GB RAM. V základu dále najdeme 32GB úložiště, baterii s kapacitou 2 915 mAh a překvapením není ani Android 9 Pie. Displej o velikosti 5,56 palce nabídne mírně atypické rozlišení 2 220 × 1 080 pixelů. Navíc se nebude jednat o OLED, nýbrž o IPS LCD. Na zadní straně se nachází 12megapixelový „single“ fotoaparát a do přední strany se podařilo ukrýt 8megapixelovou selfie kamerku. Předpokládaná nižší cena nového odlehčeného Pixelu bude vykoupena zejména horším displejem a slabším výkonem.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Už som myslel, že tento rok sa už normálnych telefónov ani nedočkáme. Aj keď cena je mimo a čítačku mohli dať na bok. Inak lepšie ako čokoľvek čo má výrez.
Martin
No konečně mohl mít S710 ale to se dá překousnout ale doufám že cena bude v Normě bez Pixel 3 a XL.
kjkszpj
A vyzera asi lepsie ako tie dva drahsie :D
Eddie
Chtěl bych vyzkoušet čistej android, tak buď až trochu zlevní pixel 3 a nebo něco od nokie, příští rok

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze