Angry Birds Epic ke stažení pro Android, iOS i WP (aktualizováno)

Rovio odhaluje svůj nejnovější přírůstek do rodiny Angry Birds. Je jím epické tahové RPG s názvem Epic. Těšit se můžete na výpravu statečných a pořádně Naštvaných ptáků po prasečím ostrově. Během toho budou bojovat se svým úhlavním nepřítelem – prasaty. Co vše si pro vás hra přichystala, odhalujeme v tomto článku.

Aktualizováno 12. 6.

Hra je nově dostupná majitelům telefonů s Androidem, iOS i Windows Phone. Stahovat můžete na následujících odkazech.

Stáhnout Angry Birds Epic

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Původní obsah z 18. 3.

Před deseti dny jsme vás upozorňovali na teaser od Rovia, který lákal na nové epické dobrodružství. Dnes máme k dispozici gameplay trailer, který ukazuje záběry přímo ze hry, a další informace. Hlavně můžeme rozkrýt předešlé spekulace. Hra nebudete epická jen obsahem, ale slovo Epic má rovnou v názvu. Zároveň se nám potvrdilo, že bude zasazena do středověkého prostředí. Ptáci i prasata tak obléknou brnění. A nejen to, celý příběh se bude odehrávat ve fantasy světě, takže dojde i na róby a magické hole.

Fanoušci tradiční hratelnosti Angry Birds budou asi překvapeni. Hlavními protivníky jsou sice opět prasata a ptáci, ale bojují na úplně jiných bojištích, než jsme zvyklí. Zapomeňte tedy na střílení z praku. Angry Birds Epic je tahové RPG. To znamená hlavně krokovací souboje, kdy proti sobě stojí několik hrdinů a postupně se střídají. Samozřejmě nechybí příběhová kampaň. Abychom mohli mluvit o skutečném RPG, tak dojde i na vylepšování postav, nakupování lektvarů, výměnu brnění a samozřejmě postupování po úrovních. Nebojujete ale jen s jedním hrdinou, nýbrž s celým hejnem, jak říká sama prezentace hry. A postavy vám nebudou neznámé.

Například červený pták popadne meč a štít a stane se ochráncem hejna. Ve hře bude fungovat spíš jako tank s hodně životy, ale menším útokem. Oproti tomu Chuck (žlutý pták) dostane klobouk jak z Harryho Pottera a magickou hůl, za kterou by se nemusel stydět ani Gandalf. Bude tak naopak mnohem silnější při útoku, ale nedisponuje takovou zbrojí a má tedy mnohem méně životů. Celá kampaň se odehrává na Prasečím ostrově, který jako hráči Angry Birds také důvěrně známe. Mapou budeme procházet postupně a dostaneme se jak do vesniček, tak do hor. Ale navštívíme i prosluněné pláže nebo tajemné jeskyně.

Angry Birds Epic

Co nás tedy čeká? Dobrodružství plné magie a týmových soubojů. Hra také láká na všudypřítomný humor. Už podle prvního videa je poznat, že bude plná vtipných animací a hlavně parodických předmětů. Zbraní totiž může být vše, co je zrovna při ruce. Místo meče to klidně bude peří, kůl nebo fotbalový míč. A to nemluvíme o přihlouplých kloboucích. Angry Birds Go! byl rovněž velmi zajímavý spin-off, který se ale příliš nepovedl. Jeho hlavním problémem byl nepovedený free2play systém, takže jste více čekali, než hráli, pokud jste nepřistoupili na to, že máte za ježdění platit. A zde vyvstává první otazník. Angry Birds Epic bude rovněž k dispozici zdarma. Dopadne to tentokrát lépe?

Zatím hra vyšla v Austrálii, Kanadě a na Novém Zélandě. A to jen pro iOS. Rovio totiž testuje, jak se bude hráčům nový systém líbit. Samozřejmě proběhlo interní testování hry před vydáním, ale to se nedá srovnávat se skutečným vydáním, kdy jsou hráči schopni titul rozebrat do posledního detailu. A vývojáři si chtějí být jisti, že nic nezanedbali, než hru pustí do celého světa. Čekání prý ale nebude dlouhé a dočkáme se už během tohoto jara. Bohužel však nevíme, zda hra zůstane jen u iOS, či se objeví i na ostatních platformách.

Angry Birds Epic

Zdroje: rovio.com, epic.angrybirds.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Hmm tak to mě nepotěšilo to RPG čekal sem normální prak, zklamání.....
Xmen
Uz to parim...
Mamar
To bude super hra i když každý den kontroluji jestli je už Angry Birds EPIC k dostání ale zatím ne :(
Joli
Pripomina mi to stylem boje HOMAM (Heroes :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze