Očekávaný výsledek: iPhone SE v AnTuTu porazil iPhone 6s

20

Nejnovější Apple iPhone SE byl představen v minulém týdnu. Ačkoliv je na první pohled k nerozeznání od svých několik let starých předchůdců, pod kapotou ukrývá moderní hardware. Ten ho vynesl v benchmarku AnTuTu velmi vysoko a dokonce přeskočil lépe vybavený iPhone 6s.

iPhone SE

Apple iPhone SE je vysněným modelem pro všechny z vás, kteří hledají kompaktní telefon. Výrobce totiž vlastně nic nového nevymyslel a pouze použil téměř tři roky starý iPhone 5s. Po stránce vzhledu se nezměnil žádný detail. Inovovalo se tak jen pod kapotou, ale za to výrazně. I čtyřpalocvý iPhone SE totiž nabízí moderní procesor Apple A9, 2GB operační paměť či kvalitní 12megapixelový fotoaparát. Novinka již samozřejmě prošla i populárním benchmarkem AnTuTu, ve kterém si připsala výsledek přes 134 tisíc bodů. Touto hodnotou malý iPhone dokonce předčil lépe vybavený iPhone 6s, byť o zanedbatelných 5 tisíc bodů.

TIP! iPhone SE v problémech? Xiaomi údajně chystá Mi 5 mini

Apple iPhone SE

Výsledek není nijak překvapivý. Apple iPhone SE nabízí výkonný hardware v kombinaci s malým displejem, který má dnešní optikou zcela nejnižší rozlišení ze všech špičkově vybavených telefonů. Veškeré operace tak procesoru a pamětím nedávají tolik zabrat. Nový iPhone si již i na českém trhu můžete předobjednat, přehled cen najdete v našem dřívějším článku.

Přečtěte si: Názor: iPhone SE je trefou do černého. Úspěch má zaručen

Technické parametry Apple iPhone SE

Kompletní specifikace
Konstrukce123,8 × 58,6 × 7,6 mm, 113 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (1 136 × 640 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetApple A9, CPU: 2×1,8 GHz, GPU: PowerVR GT7600
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 75 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor1 624 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2016,

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
jirka
ty technický údaje nějak nesedí
Marcek
OMG Apple. To je velice přínosný komentář že ?
Děkuji.
Lukáš
Je to logické, ale ten výkon se na čtyřech palcích těžko využije. Měl jsem pětku a vše jsem luštil, na web je to uplně o ničem, to se jen neustále všechno zoomuje. Kdyby raději Apple zapracoval na konstrukci a ztenčil rámečky. Jak se můžou camrat něčím co vymysleli několik let zpátky a změní se jen procesor a foťák. Znova bych to nekoupil, dnes už ne.
Hexagon
Tak samozrejme,ten vykon je na 4 palcoch uplne nepodstatny a len malo ludi to donuti k vymene 5S,jediny rozumny rozdiel a dovod je fotoaparat,ale to je tak vsetko. Skor ma zarazilo to,ze nie je vyssi nez 6S Plus,pretoze 6S Plus ma FHD displej,zatial co SE len 640p. Ale tak neprekvapilo by ma,ak by ten vykon bol obmedzeny zo strany Apple,aby neprevysoval podstatne drahsi 6S Plus

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze