O2 představilo vánoční nabídku. Výhodná je hlavně pro předplacenky

Modrý operátor dnes představil svou vánoční nabídku. Benefitovat budou noví i stávající zákazníci s předplacenou kartou i paušálem. O2 přichystalo i slevy chytrých telefonů Samsung a HTC. Jak to ale bývá, také vánoční nabídka je plná podmínek.

Článek průběžně doplňujeme o nové informace z probíhající tiskové konference

Levnější volání i SMS pro předplacené karty

Pokud máte O2 kartu a splníte podmínky, můžete od 1. 11. volat a psát za nižší ceny. Volání do všech sítí bude stát 3,50 Kč za minutu (což je jedna z nejnižších nabídek na trhu), za SMS bude O2 chtít 1,50 Kč. Podmínkou je však, jak už to tak bývá, dobít si kredit. Noví zákazníci budou moci výhody využívat, jakmile si poprvé dobijí. Stávající zákazníci budou moci výhodu využít také, ale nejdříve musí poslat SMS ve tvaru AKCE na číslo 999 111 a poté si ještě dobít kredit. Kredit je v obou případech potřeba dobít a výhodu aktivovat do 31. prosince. Při pravidelném měsíčním dobíjení budou tyto ceny zákazníkům zachovány a budou za ně moci volat a psát dále. Pokud si ale kredit nedobijete, výhodu ztrácíte. Pokud si tedy výhodu aktivujete například už 1. listopadu, je potřeba každý kalendářní měsíc (tedy i v prosinci) dobýt minimálně 200 Kč, abyste o výhodu nepřišli.

Hračky, které za žárlivosti ničí reklamní poutače O2 - to je nová "modrá" vánoční kampaň

Dvojnásobek pro paušální zákazníky

Vánoční nabídka se dotkne také paušálních zákazníků. Od 1. 11. 2011 budou moci zákazníci získat dvojnásobný počet volných jednotek (minuty volání, SMS). Novým zákazníkům bude výhoda aktivována automaticky a platí po celou dobu úvazku, tedy po dobu 24 měsíců. Háček je však v tom, že výhodu není možné kombinovat s pořízením dotovaného telefonu nebo slevami na tarifu.

O2 logo

Stávajícím zákazníkům nadělí O2 také, ale rozhodně to nebude zadarmo. Musí si totiž buď úvazek prodloužit, nebo přejít na vyšší tarif. Poté je výhoda taktéž aktivní po celou dobu úvazku. Opět ale platí, že výhodu nelze kombinovat s dotovaným telefonem nebo slevou na tarifu. Výhodu lze u stávajících i nových zákazníků aktivovat do 31.12. Vzhledem k podmínkám se nabídka velmi pravděpodobně nebude týkat tarifu O2 Zero.

Vánoce u O2 začínají SMS nadílkou od 15. října

Chytré telefony za nižší ceny

Od 1. 11. do 31. 12. bude možné koupit chytré telefony s Androidem značek Samsung a HTC za výhodnější ceny bez závazku. Samsung Galaxy S II vyjde na 12 895 kč, Samsung Galaxy Y na 2 895 Kč, HTC Sensation XL bude nabízen za 12 995 Kč a HTC Wildfire S za 4 795 Kč. Nutno dodat, že u konkurenčního Vodafonu se například HTC Wildfire S prodává standardně levněji a jen o stokorunu dráž vyjde také Galaxy S II. Pokud si zákazník pořídí Internet v mobilu s úvazkem na 24 měsíců, dostane slevu 500 Kč nebo 1000 Kč.

Telefony ve vánoční nabídce

Jak si můžete všimnou, v nabídce se vyskytují pouze telefony Samsung a HTC. Tyto dvě společnosti jsou totiž hlavním partnerem letošní vánoční kampaně a to zejména proto, že jejich podíl u prodaných telefonů v rámci operátora O2 je celých 46 %. Téměř každý druhý telefon prodaný u O2 je tedy Samsung nebo HTC. Vůbec největší úspěchy zaznamenává Samsung Galaxy SII a HTC Sensation XL je exkluzivně nabízen pouze u O2.

Vánoční kampaň

Telefonica Czech Republic zároveň s vánoční nabídkou spouští nvou reklamní kampaň. Téma letošní kampaně je: "Vánoční dárky mají důvod žárlit.". Vánoční dárky, ať už jsou to ponožky a rukavice od babičky nebo cokoliv jiného, se totiž bojí, aby si je vzhledem k vánoční nabídce O2 někdo vůbec koupil. Snaží se tak za každou cenu zlikvidovat všechny reklamní poutače na tyto nabídky.

Hračky, kterým se podařilo poškodit reklamní poutače, jsou v celostátním pátrání

Na tiskové konferenci jsme měli možnost vidět také první reklamní spoty této kampaně. Filmařům se v nich podařilo rozpohybovat čepice, šály, rukavice, plyšáky a další hračky a dokonce také elektroniku - například vysavač nebo toaster. Reklamy jsou velmi povedené a nápadité a dají se téměř srovnávat s kampaněmi operátora Vodafone.

Vánoční statistiky

A na závěr si řekneme něco ze statistik, které nám Telefónica na tiskové konferenci nabídla. Týkají se hlavně provozu během vánočních svátků a také konkrétně o Štědrém dnu.

Za posledních 5 let o vánočních svátcích vzrostl počet odeslaných MMS zpráv o úctyhodných 60 %. Stoupají také uskutečněné hovory, a to konkrétně cca o 10 %, SMS zprávy si drží stabilní úroveň.

Zajímavé jsou však čísla týkající se datového provozu. Zde můžeme sledovat opravdu velký boom v posledních letech, neboť datový provoz o vánočních svátcích za posledních 5 let narostl dvaceti-násobně. V roce 2010 se na Štědrý den prodatovalo neuvěřitelných 10 TB dat! Za jedinou hodinu se na Štědrý den v roce 2010 prodatovalo stejně jako za celý den v roce 2006. A co Vy? Patříte k uživatelům mobilního internetu a jak ho využíváte o vánocích?

Diskuze ke článku
Hanka
Ten dárek k předplacence je fakt hezký, jsem za něj ráda. A Samsung Y je konečně mobil pro mě a i cena mi přijde hezká.
Honza
SG II za 12? tomu říkám nabídka :o)) aneb "konkurenčí boj"
po česku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze