O2 nabízí novou službu Security, která ochrání mobil i domácnost před hackery

3
O2 nabízí novou službu Security, která ochrání mobil i domácnost před hackery
  • Operátor O2 nově nabízí zákazníkům mobilního internetu i připojení na doma službu O2 Security
  • Ta pomůže jejich zařízení ochránit před řadou hrozeb číhajících na internetu, jako jsou malware a phishing, i před účastí na botnet útocích
  • Mobilní verze stojí 29 korun měsíčně, za 49 korun pak služba ochrání všechna domácí zařízení připojená k pevné síti přes domácí Wi-Fi

O2 Security chrání veškerý datový provoz na zařízení zákazníka včetně přenosů na pozadí. V případě hrozby – třeba před vstupem na podvodnou stránku – služba zákazníka upozorní na riziko a vstup na nebezpečné stránky rovnou zablokuje,“ popisuje Peter Novák, marketingový manažer fixních produktů v O2 na o2.cz, a dodává: „Služba běží na síti O2, takže nezatěžuje koncové zařízení zákazníka.

O2 Security neustále aktualizuje seznam škodlivých domén z celého světa a blokuje na ně přístup. Zákazníkovi se tak nestane, že by po kliknutí na odkaz v podvodném e-mailu byl přesměrovaný na stránku, kde se útočníci snaží ukrást přístupové údaje k bankovním účtům, profilům na sociálních sítích nebo třeba číslo kreditní karty.

Službu nabízí O2 zákazníkům k Internetu na doma i mobilním tarifům. Mobilní verze stojí 29 korun měsíčně, za 49 korun pak služba ochrání všechna domácí zařízení připojená k pevné síti přes domácí Wi-Fi: mobily, tablety, notebooky, stolní počítače, chytré televize, spotřebiče i senzory pro chytrou domácnost. O2 Security je kompatibilní se všemi běžnými operačními systémy (Android, iOS, Windows, Linux, MacOS,…). Aktivaci mohou zákazníci provést například v online samoobsluze Moje O2, na zákaznické lince nebo na kterékoli z prodejen.

Po jednoduché aktivaci se zákazníci nemusí o nic starat, vše probíhá automaticky. V případě, že někdo využívá více linek, může ovládat všechny služby přes jeden zákaznický portál, a nemusí tak řešit samostatné nastavení pro každou službu zvlášť.

Funkcionality služby O2 Security:

  • Identifikace a blokování škodlivého obsahu
  • Identifikace a blokování škodlivého software
  • Identifikace a blokování phishingových stránek
  • Detekce a blokování účasti na botnet útocích
  • Možnost blacklistingu URL adres
  • Obslužný portál s přehledem o zablokovaných stránkách
  • Možnost zasílání SMS nebo email upozornění při rizikové operaci
  • Možnost zasílání pravidelných týdenních/měsíčních reportů

Stáhnout Moje O2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pesedm
Šmarjá... jen to ne...
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Služba běží na routeru Huawei, takže obav před hackery a špionáží se nemusí bát :D
Zachariáš Pindur
Super, tak to hned musím objednat pro svoji babičku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze