O2 mění pravidla hry. Datování v zemích mimo EU bude nově levnější

O2 mění pravidla hry. Datování v zemích mimo EU bude nově levnější
Fotografie: O2
  • 1 GB dat v 60 zemích mimo EU vyjde na 299 Kč
  • Výrazně výhodnější je 5GB nabídka za 399 Kč
  • Aktivace balíčků je prozatím možná do 30. září

Chytrý mobilní telefon má dnes v kapse téměř každý. Abyste jej mohli adekvátně využívat, je nezbytné, aby byl připojen k internetu. Pakliže se vám neustále nechce hledat veřejné Wi-Fi, je ideální volbou datový balíček. S ním se takřka nemusíte o data starat, což platí nejen pro pobyt v České republice, ale ze značné části i v zemích Evropské unie. I v nich totiž váš datový balíček nadále funguje, jen má zpravidla datový strop. Nehrozí vám však nečekané vysoké poplatky za stahování či odesílání dat.

O2 datové balíčky TOP Svět Extra

Jiná situace panuje v případě zbytku světa, tedy třeba i evropských zemí, které nejsou členy Evropské unie. Výjimkou je například Velká Británie, která i přes svůj odchod z EU nadále u operátorů zůstává zahrnuta do balíčku v rámci EU. Mimo Evropskou unii jste se u O2 v případě paušálních služeb museli spoléhat pouze na účtování za každý přenesený MB, což vás vždy vyšlo na 3,90 Kč. Náklady na internet tak mohly růst do vysokých částek.

Operátor O2 se nyní rozhodl, že minimálně v době letních měsíců zavede speciální měsíční datové balíčky v rámci řady TOP Svět. Vybírat lze z balíčku TOP Svět Extra 1 GB za 299 Kč a výrazně výhodnějšího balíčku TOP Svět 5 Extra GB za 399 Kč. Zmíněné balíčky mají platnost 30 dní a lze je využít v celkem 60 zemích světa, kam spadají i státy jako Turecko, Egypt či USA, kam v loňském roce cestovali zákazníci O2 nejčastěji (samozřejmě vyjma zemí v EU).

Datové balíčky TOP Svět Extra 1 GB TOP Svět Extra 5 GB
Měsíční cena 299 Kč 399 Kč
Datový objem 1 GB 5 GB

„Na základě mnoha rozhovorů se zákazníky a díky jejich zpětné vazbě přicházíme s revolučními datovými balíčky mimo EU. Mobilní data a jejich bezpečnost jsou na cestách důležitá – ať už chcete využívat mapy, vyhledávat dopravní spojení či ubytování, nebo ze zahraničí ovládat svůj bankovní účet a potvrzovat platby, bez mobilních aplikací se už téměř neobejdete. Proto je využívání dat na cestách stále více nevyhnutelné a jejich dostupnost zvyšuje našim zákazníkům komfort a bezstarostnost. Data si tak budou moc zákazníci užívat i během svých dalekých cest, a to bez obav z vysokých účtů. V aplikaci Moje O2 uvidí spotřebu a platnost balíčků a v případě potřeby si další balíček kdykoliv snadno a rychle dokoupí,“ říká ředitelka segmentu mobilních služeb společnosti O2 Silvia Cieslarová.

Aktivace balíčku je možná zcela zdarma skrze aplikaci Moje O2, případně prostřednictvím SMS zprávy. Vše lze navíc udělat i dopředu z pohodlí domova. „Díky tomu zákazníci nemusí po příletu do destinace vyhledávat místní nezabezpečené Wi-Fi, stahovat aplikace založené na e-SIM nebo hledat prodejny lokálních operátorů. S balíčky odpadají nepříjemnosti v podobě komplikovaných výměn SIM karet anebo nutnosti pořídit si dual SIM telefon,“ vysvětluje Silvia Cieslarová.

Balíček není nikdy vázaný na konkrétní zemi, což znamená, že během 30 dní můžete klidně procestovat více zemí. Operátor typicky zmiňuje třeba Balkán, kde se datový balíček využije v Srbsku, Černé Hoře, Albánii či Severní Makedonii. Pokud by pro vás byl datový limit 5 GB stále málo, lze si nakoupit balíčky dopředu a připravit si větší porci dat.

Datové balíčky TOP Svět Extra 1 GB a TOP Svět Extra 5 GB je možné aktivovat od 1. června 2024 a prozatím se s nimi počítá do 30. září 2024. Co bude následovat poté, není v tuto chvíli známé.

V jakých zemích TOP Svět Extra využijete?


Albánie, Andorra, Argentina, Arménie, Austrálie, Ázerbájdžán, Bali (Indonésie), Bělorusko, Bolívie, Bosna a Hercegovina, Brazílie, Černá Hora, Čína, Egypt, Ekvádor, Faerské ostrovy, Filipíny, Grónsko, Gruzie, Guatemala, Guernsey, Honduras, Hong Kong, Chile, Indie, Indonésie, Izrael, Japonsko, Jersey, Jižní Afrika, Jižní Korea, Kambodža, Kanada, Kolumbie, Kosovo, Kostarika, Malajsie, Mexiko, Moldavsko, Monako, Mongolsko, Nikaragua, Nový Zéland, Ostrov Man, Panama, Paraguay, Peru, Portoriko, Salvador, Severní Makedonie, Singapur, Spojené arabské emiráty, Spojené státy americké (USA), Srbsko, Srí Lanka, Švýcarsko, Thajsko, Turecko, Uruguay, Vietnam.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze