Zákazníci O2 datují více i mimo EU. Letošním skokanem je balkánská země

1
Zákazníci O2 datují více i mimo EU. Letošním skokanem je balkánská země
Fotografie: O2
  • Oproti roku 2023 se datový provoz navýšil pětinásobně
  • Nejoblíbenější destinací je Turecko
  • Skokově však roste obliba přímořské Albánie

Nejstarší český operátor zavedl před letošními prázdninami inovované datové balíčky pro země mimo Evropskou unii. Konkrétně jde o balíčky TOP Svět Extra 1 GB za 299 Kč a TOP Svět Extra 5 GB za 399 Kč. Tyto balíčky jsou časově omezenou nabídkou, která se zdá být mezi uživateli populární, protože datový provoz v zemích mimo EU se meziročně zvýšil pětinásobně.

O2 TOP Svět

Datové balíčky platí ve 61 zemích mimo EU, které pokrývají až 85 % cest zákazníků O2. „S našimi roamingovými balíčky se zákazníci nemusí obávat problémů s nefunkčními mobilními daty ani instalací eSIM z nejrůznějších aplikací. Nemusí ani hledat nespolehlivou a nezabezpečenou veřejnou Wi-Fi. Roamingový datový balíček od O2 si jednoduše aktivují v aplikaci Moje O2, kterou již mají ve svém mobilu. Mohou tak neustále sledovat spotřebu dat, a když je dočerpají, snadno si dokoupí další. Hlavně mají výdaje za data v zahraničí pod kontrolou,“ dodává Cieslarová.

Mezi oblíbené destinace patří Turecko, Švýcarsko a Egypt. Největším skokanem v cestovatelském žebříčku je Albánie, kam za prvních šest měsíců roku 2024 vycestovalo o 36 % více zákazníků než loni. Tato balkánská země láká na svou přírodu, pláže i bohatou historii. Meziročně se zvýšil zájem také o Turecko, konkrétně o 26 %.

TOP 10 nejnavštěvovanějších zemí mimo EU zákazníky O2


  1. Turecko
  2. Egypt
  3. Švýcarsko
  4. Srbsko
  5. Albánie
  6. Bosna a Hercegovina
  7. Černá Hora
  8. USA
  9. Severní Makedonie
  10. Spojené arabské emiráty
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
no kdyby takove balicky byli uz drive, mohli mit aspon ty 3 - 4 kilca z nekoho. Takhle si ceska ovecka koupi mistni sim za pulku a ani ta data treba nevycerpa na dovolene. Kdepak, stale jsem nazoru ze ceskym operatorum nedat vic korunek nez je treba. Pred tusim 3 roky tu byla znama z US se sim TM a za tusim 10$ /den mela vse jako doma, takze sms, data, volani neomezene minimalne zpatky do US. Vzhledem k tomu ze minimalne 8$ /hod. dostane i nejvetsi pracujici lempl v US, je ten poplatek vlastne smesny. Jen tady se musi dojit a dojit a dojit ovecky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze