Google odstraňuje aplikace třetích stran začínající na „Cardboard“

1

V minulém týdnu zmizelo z nabídky obchodu Google Play několik aplikací pro virtuální realitu Google Cardboard. Jak se později ukázalo, tak problém byl v názvu, který porušoval podmínky obchodu.

Google Cardboard

Server Variety přišel se zprávou, že Google stahuje z obchodu aplikace, které neprávem využívají jeho obchodní značku Cardboard. Jedná se o několik aplikací, jejichž název začíná slovem „Cardboard“. Google zároveň pouze upozornil dané vývojáře, že jejich aplikace porušuje pravidla Google Play. Podle slov postižených nedošlo ze strany Googlu ke snaze o vyřešení problému, ale rovnou k odstranění aplikace.

Mezi odstraněnými se nachází aplikace Cardboard VNC, Cardboard Theater a Cardboard Catapult. Tvůrci Cardboard Theater situaci vyřešili přejmenováním své aplikace na VR Theater for Cardboard. Sami však uvádí, že s názvem nejsou úplně spokojení, ale pravděpodobně nemohou nic jiného dělat. Použitím značky Cardboard také nechtěli porušit autorská práva, nýbrž ukázat uživatelům, že jejich aplikace bude spolupracovat s virtuální realitou od Googlu.

Zdá se, že ani na Google Play nejsou pravidla jen pro okrasu a vývojáři si budou muset dávat pozor i na to, jak své aplikace pojmenovávají. Mnohdy může jít skutečně o slovíčkaření.

Zdroje: variety.com, plus.google.com, pocketgamer.co

Diskuze ke článku
Petr
to si Google nemůže udělat nějaká pravidla co budou věci jakou název kontrolovat už při uploadu? Dost nešťastné to pustit do Play a po měsících začít vynucovat změnu názvu - počítám, že to měli jako obchodní značku už od začátku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze